fbpx

Striae behandelen

Wilt u striae behandelen? Striae behoort tot een van de meest vervelende huidproblemen waar zowel mannen als vrouwen mee te maken kunnen krijgen. Niemand vindt het prettig om met ontsierende en opvallende huidstriemen rond te lopen. Niet alleen tijdens of na een zwangerschap doet striae zich voor. Striae ontstaat als het lichaam sneller groeit of in gewicht toeneemt dan dat de huid aan kan. In uw zoektocht om striae te verminderen is een striae behandeling een uitgangspunt. Maar hoe kan striae worden behandeld en welke producten of behandelingen zijn daadwerkelijk effectief?

Striae behandelen.
Striae behandelen.
Succesvol striae behandelen

Striae is een veel voorkomend huidprobleem, met een toenemende vraag naar effectieve oplossingen. Striae behandelen kan op meerdere manieren. Welke behandeling of oplossing voor u het meest geschikt is, hangt af van meerdere factoren:

 • Hoe groot is de oppervlakte van de striae?
 • Welke lichaamsgebieden hebben last van huidstriemen?
 • Hoe lang is de striae al aanwezig?

Striae of huidstriemen ontstaan bij zowel jongeren, vrouwen als mannen en heeft meerdere oorzaken. Waar nog altijd veel mensen denken dat zwangerschapsstriemen typisch een vrouwending zijn, is de realiteit wat meer genuanceerd. Zo krijgen jongeren die een plotselinge groeispurt doormaken geregeld te maken met een huid die deze plotselinge groei niet aan kan. Het gevolg is striae. Daarnaast kan het abnormaal (uit)rekken van de huid veroorzaakt worden door snelle gewichtstoename of juist afname. Maar wist u dat ook bodybuilders en intensief trainende sporters met striae te maken kunnen krijgen? Door het rekken van de huid scheurt het onderliggende bindweefsel en ontstaan als het ware onderhuidse littekens, striae. Striae behandelen is niet eenvoudig, zeker omdat er voor de behandeling van littekens geen effectieve cosmetische behandelingen en/of verzorgende producten bestaan. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden die striae behandelen veelbelovend en worden resultaten bereikt in de vorm van een vermindering van de zichtbaarheid. De paarse en rode kleur neemt af in intensiteit, waardoor de striae nauwelijks nog zichtbaar is.

Verzorgende crèmes die striae behandelen

Net zoals bij andere huidverzorgingsproducten, zijn er producten die striae behandelen en/of verminderen. De effectiviteit van dit soort crèmes is tot op heden meestal onvoldoende bewezen. Het is nu eenmaal het geval dat onderhuidse littekens lastig te behandelen zijn, zeker met een crème of olieachtige substantie. Als u striae wilt behandelen, is het aanbrengen van onder meer cacaoboter of producten gebaseerd op plantenolie vaak nutteloos. Striae behandelen is niet makkelijk en hoe fijn het ook kan zijn om uw huid te verzorgen met een zachte crème, de huidstriemen zullen er niet door verminderen. Dit komt voornamelijk omdat striae anders is dan een droge en/of beschadigde huid. De oorzaak van striae ligt onderhuids en de meeste crèmes die beloven striae behandelen, hebben nauwelijks of geen dieptewerking. Dit is naast teleurstellend ook interessant om te weten. Er zijn immers ook crèmes die beloven zwangerschapsstriemen te voorkomen. Niet iedere vrouw krijgt te maken met striae. U kunt uiteraard altijd een crème gebruiken die beweert striae te voorkomen. Verwacht echter geen wonderen. De ene persoon heeft nu eenmaal aanleg voor het ontstaan van huidstriemen en de andere niet. Zeker als u graag af wilt van de ontsierende huidstriemen, is het moeilijk om striae te behandelen. Frustraties kunnen ontstaan als u meerdere crèmes koopt die eigenlijk geen effect en/of verbetering bieden. Striae behandelen en effectief verminderen kan succesvol zijn met zowel een laser behandeling als een chemische peeling.

Striae behandelen door middel van een cosmetische ingreep

Striae behandelen op plaatsen als uw buik, bovenbenen, bovenarmen en borsten? De ontsierende huidstrepen worden door veel mensen als bijzonder storend ervaren. Een enkele keer schaamt iemand zich zelfs, waardoor het sociale leven steeds verder in het gedrang komt. Striae behandelen is veilig en met behulp van een fractionele laser behandeling efficiënt. De fractional laser verbetert uw huid in meerdere opzichten: van meer volume tot een soepelere huid. Afhankelijk van uw huidprobleem kan de ervaren huidtherapeut u de meest geschikte behandeling voorstellen. De behandeling is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Uw geschiktheid wordt tijdens een eerste consult door een ervaren arts bekeken worden. Hierbij spelen ook uw gezondheidstoestand, medicijngebruik en eventuele ziektes een rol. Striae behandelen wordt op deze manier onder optimale omstandigheden uitgevoerd. De huid die behandeld wordt met de fractional laser, wordt eerst ingesmeerd met een verdovende crème. De inwerktijd is ongeveer 20 minuten. Na het verwijderen van de crème kan de laser behandeling starten. De laserstralen worden door een raster geleidt, waarna het laserlicht in rastervorm op uw huid terecht komt. Op de behandelde huid kan de structuur van de huid verbeteren. Op deze manier striae behandelen is effectief. De behandeling zelf verloopt niet helemaal pijnloos. Vaak wordt een wat branderig gevoel ervaren. Tijdens en na de behandeling wordt uw huid optimaal gekoeld. De behandelend arts geeft u adviezen om uw huid thuis verder te blijven koelen. Na de fractional laser behandeling om striae te verminderen, kan de behandelde huidoppervlakte rood en gezwollen zijn. Maakt u zich hierover geen zorgen. Het zijn tijdelijke verschijnselen die in de dagen na de behandeling afnemen. De resultaten van striae behandelingen zijn goed. Zowel de paarse als rode kleur van de huidstriemen neemt zichtbaar af en de structuur van uw huid wordt verbeterd. Hoeveel behandelsessies bij u tot het gewenste resultaat leiden, kan tijdens het intakegesprek door de behandelend arts worden bekeken.

Is striae behandelen met een chemische peeling effectief?

Naast een fractional laser behandeling kunt u bij Acura Medisch Centrum ook terecht voor een chemische peeling als u striae wilt laten behandelen. Afhankelijk van het aantal behandelsessies dat u nodig heeft, kan de kostprijs een reden zijn om voor een chemische peeling te kiezen. De chemische vloeistof die op uw aangedane huid wordt aangebracht, maakt de bovenste huidlaag los, waarna deze verwijderd kan worden. Het resultaat is een soepele, strakkere huid en minder oneffenheden. Of in uw situatie een chemische peeling het beste resultaat geeft, hangt af van diverse factoren. De huidtherapeut en/of behandelend arts kan u hierover een onderbouwd advies geven. De chemische peeling is een intensieve behandeling die niet echt pijnlijk is. U kunt wel een warm tot branderig gevoel ervaren aan de huid die wordt behandeld. Een chemische peeling werkt het beste in combinatie met een goede huidverzorging. Welke producten u hiervoor kunt gebruiken, vertelt de huidtherapeute u tijdens een eerste consult bij Acura Medisch Centrum. Voordat u een behandeling ondergaat, is het belangrijk om te weten dat een chemische peeling ook een zekere kans heeft op bijwerkingen en complicaties. Ondanks het feit dat de behandeling vaak wordt toegepast en relatief veilig is, is er altijd een kleine kans op het ontstaan van pigmentveranderingen. Daarom adviseert de huidtherapeute u hoe u de huid kunt beschermen. Voor het vermijden van complicaties en om het resultaat positief te beïnvloeden is het opvolgen van de adviezen en tips van belang.

Wanneer striae behandelen?

Niet iedereen is hetzelfde. Niet iedereen heeft behoefte om huidstriemen te laten behandelen. Op het moment dat striae uw dagelijkse bezigheden zo negatief beïnvloedt en uw sociale contacten daaronder lijden, kunt u beslissen om striae te laten behandelen. Ook als u zich stoort aan de zwangerschapsstriemen die zijn achtergebleven na een zwangerschap, is behandeling mogelijk. Datzelfde geldt voor de behandeling van striae die ontstaan is na een groeispurt of een snelle toename in gewicht. Wanneer u beslist om striae te laten behandelen, hangt volledig van uzelf af. Het is geen eenvoudige behandeling en vaak zijn meerdere behandelsessies nodig om optimale resultaten te bereiken. Striae zal naar verwachting niet helemaal verdwijnen. Zichtbare verbetering en vermindering is echter wel mogelijk. Welke behandeling de meeste resultaten biedt, verschilt eveneens per persoon. Als u wilt weten wat de mogelijkheden zijn in uw situatie en hoe anderen een striae behandeling hebben ervaren, doet u er goed aan om u in te lezen. Online vindt u verschillende ervaringsverhalen, al dan niet compleet met voor en na foto’s. Ook video’s van striae behandelingen zijn online beschikbaar. Het kan bijdragen aan een beter beeld van de haalbare resultaten. Als u onrealistische verwachtingen heeft, waarbij de striae inderdaad helemaal weg is, kunnen de resultaten onnodig teleurstellend zijn.

Meer weten over de striae behandeling?

Bent u benieuwd of uw striae behandeld kan worden? Wilt u weten hoe een behandeling er inhoudelijk uit ziet? Tijdens een intakegesprek bij een ervaren huidtherapeut en/of een specialist van Acura Medisch Centrum worden de verschillende behandelmogelijkheden uitvoerig besproken. Het verloop van de verschillende behandelingen wordt doorgenomen, eveneens als de behandelduur, het aantal behandelsessies en de te verwachten resultaten. U krijgt resultaten te zien van striae behandelingen die in de kliniek zijn uitgevoerd. Het intakegesprek vindt plaats in de kliniek in Weert. Van de huidtherapeut of arts ontvangt u een persoonlijk behandelvoorstel. Afhankelijk van het soort behandeling kunt u hiervoor eveneens terecht in beide klinieken of alleen in Weert. Beide klinieken hebben een uitstekende bereikbaarheid en voldoende parkeergelegenheid. Meer weten of direct een afspraak maken voor een intakegesprek? U kunt de deskundige medewerkers telefonisch bereiken, u krijgt dan direct antwoord op uw vraag. Vult u liever het contactformulier in? Ook dat is mogelijk. U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.

Striae behandelen FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over striae behandelen. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Wat is striae precies?
Striae, of huidstriemen, is het onderhuids scheuren van bindweefsel. Hierdoor worden zowel rode strepen als een dunnere huid veroorzaakt. Veel voorkomende plaatsen van striae zijn de bovenbenen, heupen, buik en borsten. Waar het eerst rode striemen zijn, trekt de kleur na verloop van tijd bij naar wit.

2. Hoe ontstaat striae?
Huidstriemen kunnen zich voordoen op de huid die in een korte periode snel groeit, met name de jonge huid kent een verhoogd risico. Striae wordt vaak gezien als gevolg van een zwangerschap en dan met name ter hoogte van de buik en borsten. In de puberteit kunnen jongeren te maken hebben met striae op plaatsen als billen, dijen en borsten. Ook als u een snelle gewichtstoename doormaakt kan striae zich op eenvoudige wijze ontwikkelen op onder meer de buik, de bovenarmen, de bovenbenen en uw dijen. Daarnaast kan striae een gevolg zijn van het gebruik van corticosteroïden.

3. Hoe ziet striae eruit?
Beginnende huidstriemen lopen eerst parallel en zien eruit als rode lijnen. De lijnen hebben het uiterlijk van verzonken littekens en variëren in lengte. In ernstige gevallen zijn de striemen zo’n 20 cm lang. De rode kleur is langdurig en soms neemt de striae pas na enkele jaren de kleur van de huid meer en meer aan.

4. Is striae tijdelijk of blijvend op mijn huid aanwezig?
Striae kent een tijdelijke vorm, striae rubrae, en een permanente vorm, striae albae. Striae rubrae zijn de rode huidstriemen die u ziet ontstaan als uw huid een groeispurt doormaakt en de onderliggende bindweefsels als gevolg hiervan scheuren. Dit is doorgaans tijdelijk en de huidstriemen kunnen vanzelf verminderen. Daar staat tegenover dat tijdelijke striae over kan gaan in striae albae. De onderlinge verschillen tussen de diverse vormen striae zijn duidelijk. Striae rubrae kenmerkt zich aan de rode huidstriemen, terwijl striae albae een meer witte tot huidkleurige uitstraling heeft.

5. Kan striae behandeld worden?
Ja. Er zijn tegenwoordig meerdere behandelmogelijkheden om striae te verminderen. Oplossingen bij striae zijn onder meer crèmes, chemische peelings, microdermabrasie en fractional laser.

6. Welke behandeling is geschikt om striae te behandelen?
Iedere situatie is anders en dat betekent dat er geen eenduidige oplossing is. Wat in uw situatie een effectieve oplossing is, wordt bekeken aan de hand van de aangedane lichaamsgebieden, de omvang van de striae en de duur dat de striae aanwezig is.

7. Wat doet een chemische peeling bij striae?
Met behulp van een chemische peeling kan de bovenste huidlaag op effectieve wijze losgemaakt en verwijderd worden. Striae kan verminderd worden als de behandeling meerdere keren wordt herhaald. Uw huid wordt strakker en kent minder oneffenheden als resultaat van de peeling. Chemische peelings werken effectief in combinatie met de juiste huidverzorging. Kies voor huidverzorgende producten die passen bij uw huidtype.

8. Wat houdt fractional laser in?
Fractional laser is een behandeling die uw huidstructuur verbetert. De laserstralen worden tijdens de behandelsessie door een raster geleidt. De stralen bereiken de huid in rastervorm. De structuur van de huid wordt hierdoor verbeterd en striae wordt effectief behandeld, al heeft u meerdere behandelsessies nodig voor een optimaal resultaat. Overigens is de fractional laser behandeling niet geheel pijnloos, ook al wordt de huid vooraf met een verdovende crème ingesmeerd.

9. Hoe snel moet ik met een behandeling starten om striae effectief te verminderen?
De beste resultaten worden bereikt als u niet te lang wacht met het starten van een behandeling. Hoe langer de striae aanwezig is op uw huid, hoe moeilijker het is om de huid met voldoende resultaat te behandelen.

10. Is het behandelen van striae veilig?
Ja. Zowel het laten toepassen van fractional laser als een chemische peeling zijn relatief veilige behandelingen. Net zoals bij andere cosmetische behandelingen bestaat er altijd een zekere kans op bijwerkingen en complicaties. Bij een chemische peeling kan de huid geïrriteerd worden door de samenstelling van de peeling. Vaak is dit tijdelijk. Laserbehandelingen zijn eveneens relatief veilig, al kan er soms een brandplekje ontstaan. Laat u daarom altijd behandelen door een ervaren arts of huidtherapeut.

11. Welk voordeel heeft fractional laser bij het behandelen van striae?
Fractional laser is een kortdurende behandeling, waarbij geen downtime komt kijken. U kunt direct na de behandelsessie uw werkzaamheden hervatten. De resultaten die bereikt worden, zijn goed en de behandeling kan toegepast worden bij mannen en vrouwen.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen om striae te behandelen?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘striae behandelen’ een consult inplannen voor cosmetische ingreep? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu