fbpx

Striae verminderen

Wilt u striae verminderen? Veel mensen, mannen en vrouwen, storen zich aan de vervelende huidstriemen die beter bekend zijn als striae. Striae kan meerdere oorzaken hebben en is in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht niet alleen een typisch vrouwenprobleem. Striae ontstaat als de huid op een bepaalde plaats in korte tijd snel groeit. Dit kan komen door een snelle groeispurt, maar ook door gewichtstoename. Zelfs bij bodybuilders en topsporters komt striae geregeld tot uiting. Striae blijvend verwijderen is niet makkelijk. Striae verminderen is een eerste stap naar een mooiere huid, zonder in het oog springende strepen.

Striae verminderen.
Striae verminderen.
Symptomen en oorzaken striae

Striae kan iedereen overkomen, het zijn in feite groeistrepen die op uw huid ontstaan als gevolg van een (te) snelle groei. De meest bekende vorm zijn de zwangerschapsstriemen. Striae die bij vrouwen ontstaat op zowel de buik, borsten en benen tijdens een zwangerschap. Maar ook bij jongeren met een groeispurt en intensief trainende sporters kan striae zich ontwikkelen. Uw huid kan de groei van het lichaam op een bepaald moment niet bijhouden, waardoor het bindweefsel onder de huid kan scheuren. Hieruit ontstaan littekens die paars en rood van kleur kunnen zijn. Striae veroorzaakt geen pijn, wel irritaties en onzekere gevoelens. Striae verminderen gaat niet vanzelf. In de beginfase kunnen de striemen een jeukend gevoel geven, dit neemt na verloop van tijd af. De meest voorkomende lichaamsplaatsen waar striae voorkomt zijn:

 • Buik, borsten, bovenarmen.
 • Dijen, heupen, billen.

Striae is voor veel mensen een factor van onzekerheid en bovenal een doorn in het oog. Wilt u striae verminderen? Tegenwoordig zijn er verschillende behandelingen mogelijk. Van een thuisbehandeling met een speciale crème tot gerichte laserbehandelingen die striae verminderen.

Behandelingen die striae verminderen

Littekens zijn moeilijk te behandelen. Striae zijn eigenlijk een soort littekens en een behandeling is daardoor niet eenvoudig. Striae verminderen kan niet met toepassing van chirurgie, want dat heeft weer nieuwe littekenvorming tot gevolg. Striae 100% verwijderen is in de meeste gevallen niet mogelijk. Diverse methodes kunnen striae verminderen en aanmerkelijk laten vervagen. Uiteraard kunt u kiezen voor het gebruik van striae verminderende crèmes. Zowel drogisterijen, apothekers als schoonheidssalons bieden crèmes aan die bij intensief gebruik soms striae kunnen verminderen. De ingrediënten van dit soort crèmes zorgen ervoor dat met name de paarse kleur van de striemen afneemt. De minder intensieve kleur maakt dat de striae minder zichtbaar aanwezig is op uw huid. Wilt u uw huid door een gespecialiseerde kliniek en/of schoonheidssalon laten behandelen? De behandelingen die striae verminderen en die worden aangeboden lopen uiteen. Van huidpeelings, waarmee buitenste huidlaag wordt verwijderd tot een gespecialiseerde laserbehandeling. Voordat u een beslissing neemt, is het belangrijk om uzelf voor te laten lichten over de verschillende behandelingen. Interessant om te weten is dat striae minder zichtbaar is op een zongebruinde huid. Als u besluit om een dag in de zon door te brengen, vergeet dan niet om uw huid in te smeren met een beschermende crème die voorzien is van een hoge SPF factor. De met striae aangedane huid is immers dun en erg gevoelig voor het zonlicht met ongewenste verbranding tot gevolg.

Striae verminderen met laserbehandeling

Met behulp van een laserbehandeling is striae verminderen een geschikte oplossing voor zowel mannen als vrouwen die last hebben van de ontsierende huidstriemen. De laserbehandeling zorgt voor een meer egale huid. Het kleurcontrast van zowel de striae als de omliggende huid wordt verminderd. De paars, rode verkleuringen zijn minder zichtbaar aanwezig, waardoor u zich minder stoort aan uw huid. De laserstralen die vrijkomen zorgen ervoor dat de huidstriemen smaller en egaler worden. Een laserbehandeling is niet pijnlijk. Het laserlicht voelt aan als een elastiekje dat tegen uw huid schiet. Na afloop van de behandeling kan de huid rood verkleurd zijn. Dit neemt in de dagen daarna vanzelf af. Striae verminderen door het toepassen van een laserbehandeling is geschikt voor een grote groep mensen. Uw geschiktheid wordt door een ervaren specialist bepaald tijdens een intakegesprek. Er zijn aantal redenen die een laserbehandeling in uw geval minder geschikt maken. De behandelend specialist kan tijdens het intakegesprek aangeven hoeveel laserbehandelingen u nodig heeft om een optimaal resultaat te bereiken. Striae verminderen en striae behandelen verschilt van persoon tot persoon. Een succesvolle behandeling hangt onder meer af van de grootte van het te behandelen gebied, de kleur van de striae, de diepte van de striae en de duur waarin de striae al aanwezig is op uw huid. Striae verminderen door het te vervagen is het uiteindelijke doel van de behandeling. Doorgaans zijn 2 tot 3 behandelingen nodig om een bevredigend resultaat te bereiken.

Striae verminderen met een chemische peeling

Komt u niet in aanmerking voor een laserbehandeling en wilt u toch iets laten doen aan de ontsierende striemen op uw huid? Met behulp van een chemische peeling kan striae eveneens verminderd worden. Verschillende huidproblemen, waaronder striae, kunnen met behulp van een chemische peeling behandeld worden. Het doel van een chemische peeling is onder meer het verbeteren van de huidstructuur en striae verminderen. Acura Medisch Centrum werkt naar volle tevredenheid met de chemische peelings van Dermaceutic. Striae verminderen met een chemische peeling is een zeer persoonlijke behandeling die vooraf wordt gegaan door een intakegesprek met een ervaren huidtherapeute. Tijdens het gesprek wordt uw huid bekeken en kan de huidtherapeute vaststellen welk soort peeling het beste resultaat biedt in uw situatie. Om de resultaten van een chemische peeling te optimaliseren, dient u soms thuis aansluitende huidverzorgingsproducten te gebruiken. Uw huid kan door deze combinatie wennen aan de chemische peeling en de resultaten kunnen hierdoor verbeteren. De chemische peeling begint met het grondig reinigen van de huidoppervlakte die behandeld wordt. De huidtherapeute brengt de chemische peeling aan op uw huid. Het aantal lagen dat zal worden aangebracht, is afhankelijk van het soort huidproblemen die u laat behandelen. Door de aangebrachte vloeistof laat de bovenste huidlaag los, waarna deze verwijderd kan worden. Uw huid wordt gestimuleerd om nieuwe huidcellen aan te maken. Verkleuringen en oneffenheden worden verminderd, de striae zal minder zichtbaar zijn. Uw huid kan gedurende de behandeling warm tot zelfs branderig aanvoelen. In de dagen na de chemische peeling vervelt uw huid en de huid is schilferig. U moet rekening houden met een herstelperiode van 1 tot 2 weken. In deze periode gebruikt u de verzorgende crème zoals geadviseerd door de huidtherapeute. Een volgende chemische peeling kan na 2 tot 4 weken plaats vinden. Hoeveel behandelsessies u nodig heeft, kan door de huidtherapeute beoordeeld worden. Met een chemische peeling worden onder meer dode huidcellen verwijderd. Uw huid wordt beter doorbloed, waardoor uw huidstructuur verbeterd. Fijne lijntjes verminderen, pigment en striae verminderen.

Kosten verminderen van striae

De kosten om striae te verminderen hangen af van het soort behandeling dat uw voorkeur heeft. Als uw voorkeur uitgaat naar het aanbrengen van een crème die de paarse en rode verkleuringen verminderd, is dat goedkoper dan een behandeling bij een schoonheidskliniek. Huidverzorgende crèmes die striae verminderen zijn in uiteenlopende prijsklassen verkrijgbaar. De meeste drogisterijen hebben een huismerk lijn met huidverzorgende producten. Hiertoe behoort vaak ook een product dat huidstriemen behandelt. Voor een relatief laag bedrag koopt u een crème voor thuisgebruik. Waar een behandeling bij een schoonheidskliniek gericht is op reeds aanwezige striae verminderen, zijn de thuiscrèmes te gebruiken voordat de striae zich ontwikkeld. Niemand kan echter met 100% overtuiging zeggen dat u wel of geen zwangerschapsstriemen ontwikkeld. Net zomin als dat iemand kan voorspellen of uw zoon of dochter striemen overhoudt aan een groeispurt die niemand aan zag komen. Vergelijk de verschillende behandelingen en resultaten eens met elkaar. U zult zien dat het verminderen van striae niet vanzelfsprekend is, maar met de juiste behandeling worden vaak uitstekende resultaten bereikt.

Striae behandelen of verminderen?

Heeft u na een zwangerschap last van ontsierende striae? Bent u in korte tijd veel aangekomen? Heeft u door intensief sporten huidstriemen ontwikkeld? De oorzaken van striae lopen uiteen. De behandelmogelijkheden ook. Door striae te verminderen, krijgt uw huid een meer egale uitstraling. De typische paarse en rode verkleuringen worden verminderd. Bent u benieuwd hoe en welke behandeling het beste bij uw situatie past? De deskundige en ervaren huidtherapeuten van Acura Medisch Centrum lichten de behandelmogelijkheden graag toe tijdens een persoonlijk intakegesprek. Dit gesprek kan, net zoals de uiteindelijke behandeling, plaatsvinden in een van de twee klinieken in Amsterdam en Weert. Striae verminderen is geen pijnlijke, langdurige behandeling. Het is wel een behandeling waarbij u doorgaans meer dan een behandelsessie nodig heeft. Tijdens het intakegesprek laat de huidtherapeut u voorbeelden zien van behandelingen die met succes zijn toegepast. U krijgt dan een beter idee hoe de resultaten zijn die met een behandel tegen striae behaald kunnen worden. Neem naar het intakegesprek eventueel informatie mee over bestaande aandoeningen en mogelijk medicijngebruik. Dit kan van invloed zijn op de uiteindelijke behandeling. De huidtherapeuten van Acura Medisch Centrum staan voor u klaar. Een afspraak kan door telefonisch contact op te nemen met de kliniek. U kunt daarnaast een e-mail sturen of het online contactformulier invullen. Bij Acura Medisch Centrum bent u zeker van optimale dienstverlening, een hoge mate van zorg en een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Meer weten? Neem dan contact op met de deskundige medewerkers van Acura. U bent van harte welkom.

Striae verminderen FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over striae verminderen. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Waarom krijgt mijn huid zo makkelijk striae?
Huidstriemen, ook wel striae genoemd, zijn vaak een gevolg van een snelle groei van de huid. De onderliggende bindweefsels kunnen deze groei niet bijbenen en scheuren, waardoor de typisch rode huidstriemen ontstaan.

2. Komt striae alleen voor bij zwangere vrouwen?
Nee, zeker niet, al wordt dit wel vaak gedacht. Huidstriemen worden ook regelmatig gezien bij pubers die een snelle groeispurt doormaken en bij mensen die in korte tijd veel in gewicht aankomen. Maar ook bodybuilders worden soms geconfronteerd met striae als gevolg van een te snelle huidgroei. Overigens is het wel zo dat een jonge huid gevoeliger is voor het ontstaan van huidstriemen.

3. Veroorzaakt strak zittende kleding striae?
Striae wordt veroorzaakt door de groei van de huid en het scheuren van bindweefsel. Dit heeft niets te maken met het dragen van strakke kleding. Als uw huid verkleurt door het dragen van kleding, dan is daar een andere oorzaak voor.

4. Ik schaam me voor de zichtbare huidstriemen op mijn lichaam. Wat kan ik doen om striae te verminderen?
Vaak vervaagt striae na verloop van tijd. De huidstriemen kunnen echter irritaties en een gevoel van schaamte veroorzaken. Probeer de huid zo goed mogelijk te hydrateren, waarbij de voorkeur uitgaat naar verzorgingsproducten die passen bij uw huid. Daarnaast kunt u een fractional laser behandeling overwegen of een chemische peeling laten aanbrengen om de striae op effectieve wijze te verminderen.

5. Hoe effectief zijn striae verminderende crèmes?
De ene crème biedt betere resultaten dan de andere. Alhoewel een thuisbehandeling met een crème vaak goedkoper is dan cosmetische ingrepen, doet u er verstandig aan om de beschikbare producten eerst met elkaar te vergelijken. Eventueel kunt u advies inwinnen bij uw (huis)arts, dermatoloog of een huidtherapeut en vragen welke crème daadwerkelijk bewezen resultaten biedt. Hiermee voorkomt u dat u meerdere dure crèmes aanschaft en het verwachte resultaat uitblijft.

6. Vermindert striae als ik gewicht verlies?
Striae kan uit zichzelf verdwijnen, ook zonder eventueel gewichtsverlies. Als de huidstriemen niet volledig verdwijnen, dan zullen ze op den duur vervagen en minder zichtbaar worden. De rode huidstriemen nemen dan de huidskleur aan.

7. Hoe kan striae blijvend verminderd worden?
Er zijn diverse striae behandelmethodes beschikbaar. Zeker als u het gebruik van een striae verminderende crème niet zit zitten, kunt u onder meer een chemische peeling, microdermabrasie, microneedling en fractional laser therapie overwegen. Cosmetische behandelingen hebben vaak wel een hogere kostprijs dan een crème. Laat u daarom goed voorlichten over de mogelijkheden die bij u passen.

8. Is fractional laser effectief bij het verminderen van striae?
Laserbehandelingen hebben een effectief bewezen werking bij de behandeling van huidstriemen. De behandelde huid wordt egaler, de rode en paarse verkleuringen worden zichtbaar verminderd. De laserstralen zorgen ervoor dat de striae minder opvalt en sterk verminderd wordt. Een laserbehandeling wordt meestal niet als pijnlijk ervaren, vaak wordt gesproken over een gevoel waarbij een elastiekje op uw huid schiet.

9. Hoeveel laser behandelingen zijn nodig voor een optimaal resultaat?
Het aantal behandelsessies dat iemand nodig heeft voor een optimaal resultaat, hangt onder meer af van de oppervlakte die behandeld wordt, de tijd waarin de striae op de huid aanwezig is en hoe aanwezig de striae is. U moet rekening houden met gemiddeld 4 tot 8 behandelsessies. Overigens is het een relatief kortdurende behandeling, die meestal niet langer dan 30 tot 45 minuten duurt.

10. Wat kost een behandeling om striae te verminderen?
De behandelmethodes lopen uiteen en dat doen ook de kosten die daarmee gemoeid zijn. Het aanschaffen van een huidverzorgende, hydraterende crème is vaak de goedkoopste optie. Al zijn de resultaten niet altijd wat u er van verwacht. Cosmetische behandelingen zoals een chemische peeling en/of fractional laser zijn meestal duurder. Vaak zijn de resultaten van een cosmetische behandeling beter en bovendien ook blijvend. Een cosmetisch arts of een huidtherapeut kunnen een behandeladvies geven.

11. Worden de kosten door mijn zorgverzekering vergoed?
Dat hangt volledig van de behandelmethode af. Cosmetische ingrepen worden niet standaard vergoed, al bieden de meeste zorgverzekeringen mogelijkheden voor lasertherapie. Als er geen medische noodzaak is voor een behandeling, blijft vergoeding vrijwel altijd achterwege. U bent dan aangewezen op een eventueel aanvullend zorgverzekeringspakket.

12. Is behandeling altijd succesvol?
De resultaten die bereikt worden, hangen nauw samen met het soort behandeling dat wordt toegepast en de manier waarop u de huid verzorgt. Luister aandachtig naar tips en adviezen van de behandelend arts of huidtherapeut.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen om striae te verminderen?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘striae verminderen’ een consult inplannen voor cosmetische ingreep? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu