fbpx

Tepelcorrectie reviews

Zoekt u naar tepelcorrectie reviews en ervaringen? Het hebben van een ingetrokken tepel is een aandoening die niet zeldzaam is. Zowel mannen als vrouwen kunnen enige mate van terugtrekking in een of beide tepels hebben. Schattingen variëren en geven aan dat 10% van de vrouwen last heeft van een ingetrokken tepel. Hoewel de aandoening het vermogen om borstvoeding te geven misschien niet verstoord, kunt u zich als vrouw ongemakkelijk voelen over het uiterlijk van uw tepel(s). Als oplossing wordt een tepelcorrectie uitgevoerd. In tepelcorrectie reviews leest u hoe anderen de ingreep hebben ervaren en/of de resultaten overeenkomen met de verwachting.

Tepelcorrectie reviews lezen

Het overwegen van een tepelcorrectie vindt de oorzaak in het hebben van een ingetrokken tepel. Uw tepel gaat naar binnen in plaats van uit te steken. Deze aandoening is soms al bij de geboorte zichtbaar, maar kan zich ook ontwikkelen tijdens de ontwikkelingsfase van de borsten. De aandoening is te behandelen met een cosmetische procedure, waarbij de arts de vorm van de tepel verandert zodat deze naar buiten wijst. De operatie gebeurt onder narcose en in dagbehandeling, een ziekenhuisopname is niet nodig. Afhankelijk van de afwijking, maakt de arts een kleine incisie aan de basiszijde van de tepel. De teruggetrokken tepel wordt gecorrigeerd, waarna de arts de wond hecht en het tepelgebied beschermt met verband. Een tepelcorrectie is een kortdurende ingreep die niet langer dan een uur duurt. Tepelcorrectie reviews laten zien hoe anderen een arts kiezen en zich voorbereiden op de operatie.

Geschiktheid tepelcorrectie

Net zoals bij elke andere cosmetische operatie vindt eerst een consult bij een arts plaats. De arts bespreekt met u uw verwachting en kijkt of een tepelcorrectie bij u het gewenste resultaat kan hebben. De ingreep is mogelijk als u voldoet aan de gestelde richtlijnen:

• Een of beide tepels zijn ingetrokken.
• U wilt het uiterlijk van uw tepel(s) om cosmetische redenen laten corrigeren.
• U heeft een goede gezondheid, zonder chronische aandoeningen.
• U rookt niet.
• U heeft de mogelijkheid om een aantal dagen vrij te nemen van uw werk.
• U heeft een realistische verwachting.

Tepelcorrectie behandeldag

De ingreep vindt plaats onder narcose en verloopt vlot. U mag dezelfde dag naar huis. Het is niet vreemd om na de operatie lichte pijn, zwellingen en blauwe plekken te ervaren. Dit is te verwachten en te behandelen met milde pijnstillers. Cosmetisch artsen schrijven dikwijls een antibiotica kuur en ontstekingsremmers voor om de herstelperiode te bevorderen. Maakt u zich zorgen over de pijn? Aarzel niet om contact op te nemen met de cosmetisch arts. Na de operatie doet u het gedurende tenminste een week rustig aan. Inspannende activiteiten, inclusief lichamelijke inspanning vermijdt u. Vermijdt compressie van de tepel, zoals het dragen van te strakke beha’s en strakke topjes. De tepel heeft deze tijd nodig om goed te genezen. De chirurg geeft gedetailleerde nazorginstructies over wat u moet doen in de periode na de operatie. Dit helpt bij een volledig en vlot herstel.

Persoonlijke hersteltijd

Na de operatie duurt het eerste herstel 7 tot 10 dagen. Iedereen herstelt in eigen tempo van de ingreep. De een voelt zich snel weer beter, terwijl dit bij een ander wat langer duurt. Volg het advies van de arts op en houdt u aan het voorgestelde herstelplan:

 • Het is vooral de eerste dagen na de operatie mogelijk om wat napijn te ervaren. De borsten en dan met name de gecorrigeerde tepel(s) is gevoelig en soms gezwollen.
 • Neem pas een dag na de operatie een douche of bad.
 • Bescherm de tepel door een paar dagen na de ingreep een licht kussentje in uw beha te dragen.
 • Als u zich goed voelt keert u na 1 tot 3 dagen terug naar uw werkroutine. Ook is veilig autorijden dan weer mogelijk.

Na de eerste herstelperiode volgt u samen met de arts het herstel en de ontwikkeling van de resultaten. Het is twee tot vier weken belangrijk om uw tepel(s) voortdurend te beschermen tegen zogenaamde samendrukking. De eindresultaten ziet u een paar maanden na de operatie. Resultaten zijn blijvend.

Voordelen van een tepelcorrectie

Het laten corrigeren van een ingetrokken tepel is een cosmetische ingreep die u meer zelfvertrouwen geeft. U hoeft zich niet langer zorgen te maken over het uiterlijk van uw borsten. De tepels zijn fysiek verbeterd, zonder dat het gevoel verloren gaat. Uw borsten zien er mooi uit. De resultaten van een tepelcorrectie zijn langdurig.

Kosten tepelcorrectie

De totale kosten van een tepelcorrectie liggen bij Acura Medisch Centrum tussen € 750 en € 1250. De variatie is afhankelijk van het feit of u een of beide tepels laat corrigeren. Bij het behandeltarief zijn alle kosten die betrekking hebben op de operatie inbegrepen. Ook de narcose en nazorg. Het is altijd interessant om de kosten te vergelijken. De operatie wordt in binnen- en buitenland aangeboden en geeft goede resultaten. Uit de reviews die u leest, maakt u op welke klinieken en specialisten goed aangeschreven staan en het waarom iemand kiest voor een operatie in het buitenland. De lagere kosten spelen hierin vaak een rol. U leest niet altijd iets over het eindresultaat, terwijl het interessant is om te weten of de keuze voor een cosmetische operatie in het buitenland de juiste is geweest.

Informatie tepelcorrectie

Een tepelcorrectie is een ingrijpende operatie. Het uiterlijk van uw borsten verandert en deze verbetering geeft u meer zelfvertrouwen. Ondanks de impact die de operatie heeft, is het een ingreep die in dagbehandeling plaatsvindt. De operatie zelf duurt niet lang en nadat u bent bijgekomen van de narcose, krijgt u toestemming om thuis verder te herstellen. Stoort u zich aan het uiterlijk van uw tepels? Maak een afspraak voor een consult bij Acura Medisch Centrum in Weert. Onze cosmetisch artsen hebben veel ervaring met het corrigeren en verbeteren van het uiterlijk van de tepels en het tepelhof. Tijdens het consult worden uw vragen beantwoord en laten we u voorbeelden zien van eerder toegepaste operaties. Het consult is vrijblijvend. Meer weten? Neem telefonisch contact op via 0495 – 54 78 48 of vul het contactformulier in.

Tepelcorrectie reviews – FAQ

1. Hoelang duurt een tepelcorrectie?
Een tepelcorrectie gebeurt onder sedatie. De ingreep duurt ongeveer 30 minuten per borst. Opname in de kliniek is niet van toepassing. Nadat u voldoende bent bijgekomen en hersteld van de narcose, gaat u naar huis om te herstellen. Pijnbestrijding is mogelijk met paracetamol. Napijn is van korte duur.

2. Is het corrigeren van een ingetrokken tepel altijd succesvol?
Ingetrokken tepels kunnen door middel van een operatie gecorrigeerd worden. De exacte oplossing hangt af van de ernst van de aandoening. U krijgt advies over de beste behandelmethode en de te verwachten resultaten.

3. Hoelang duurt het om te genezen na een tepelcorrectie?
Het duurt gemiddeld 7 tot 10 dagen voordat het behandelde gebied is genezen, dit hangt af van uw gezondheid en herstelvermogen.

4. Kan ik nog borstvoeding geven na een tepelcorrectie?
Ja. Vrouwen die eerder een borst- en/of tepelcorrectie hebben ondergaan, kunnen hun baby borstvoeding geven en worden aangemoedigd dit te doen.

5. Moet ik een beha dragen na een tepelcorrectie?
U krijgt het advies de eerste dagen geen strakke beha of strakke kleding te dragen. Alleen zo voorkomt u dat het operatiegebied krimpt en/op in elkaar wordt gedrukt. Voorzichtig douchen kan vanaf 24 uur na de ingreep. Volg de instructies die de arts geeft en wees een aantal dagen extra voorzichtig.

6. Hoe worden ingetrokken tepels behandelt?
Uw arts kan voorstellen om de tepel naar buiten te trekken met een zuignap. Borstschelpen van hard plastic die in uw beha zitten, oefenen druk uit rond de tepel en duwen deze naar buiten. De meest gekozen methode is een chirurgische ingreep.

7. Hoe ervaren anderen een tepelcorrectie?
De meeste vrouwen zijn tevreden met de bereikte resultaten en kijken met positieve gevoelens terug op het behandeltraject. De keuze voor een ervaren cosmetisch arts is van directe invloed op het resultaat.

8. Is een tepelcorrectie een veilige ingreep?
Een operatie aan de ingetrokken tepels is veilig. Patiënten ervaren minimale bijwerkingen buiten zwellingen en gevoeligheid. Risico’s van de ingreep zijn onder andere infecties, slechte wondgenezing, blijvend zichtbare littekens en een veranderd gevoel, maar deze zijn zeldzaam.

9. Waarom heb ik platte tepels?
Vanaf halverwege uw dertigste begint uw lichaam, waaronder de borsten te veranderen. Ook in de daarop volgende jaren gaan deze veranderingen door. De melkkanalen worden korter naarmate u dichter bij de menopauze komt. Deze veranderingen hebben soms platte, ingetrokken tepels tot gevolg.

10. Waarom trekken tepels naar binnen als ze liggen?
Tepelinversie komt zowel bij vrouwen als mannen voor. Vaak zijn beide zijden getroffen en niet uitsluitend een. Het wordt veroorzaakt door strak bindweefsel of andere problemen met het kanaalsysteem waarop de tepel is aangesloten. Hoewel veel mensen sinds hun geboorte ingetrokken tepel(s) hebben, kan het ook op latere leeftijd ontstaan.

11. Is het mogelijk om mijn tepels minder gevoelig te maken?
Een van de beste manieren om de gevoeligheid te verminderen, is om te voorkomen dat kleding over de tepel wrijft. Hoewel het misschien contra-intuïtief klinkt, kan wrijven en masseren van de tepels overgevoeligheid verminderen. Kies voor een beha gemaakt van een zachte stof.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu