fbpx

Tijdelijke fillers

Tegenwoordig wordt altijd gebruik gemaakt van tijdelijke fillers, omdat permanente fillers verboden zijn. Fillers zijn effectief om rimpels, lijntjes en plooien op te vullen. Zogenaamde statische rimpels komen voor bij mannen en vrouwen. Het zijn rimpels die veroorzaakt worden door de afname van huidelasticiteit en het verlies van onderliggend bindweefsel. Deze rimpels kunt u met tijdelijke fillers uitstekend laten behandelen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een botox behandeling zijn de effecten van tijdelijke fillers direct zichtbaar.

Tijdelijke fillers.
Tijdelijke fillers.
Permanente of tijdelijke fillers?

Fillers kunnen uw gezicht en uw uitstraling er op een natuurlijke manier frisser en meer jeugdig uit laten zien. Stoort u zich aan kraaienpootjes, lach- of fronsrimpels, ingevallen wangen of dunne lippen? Met een filler behandeling heeft u direct zichtbare resultaten. Kies bijvoorbeeld voor een lipvergroting. Tijdelijke fillers bevatten de lichaamseigen stof hyaluronzuur. Juist omdat het een stof is die van nature in het lichaam voorkomt, is de kans op allergische reacties uiterst klein. Acura Medisch Centrum maakt gebruik van diverse tijdelijke fillers voor het opvullen van rimpels of het toevoegen van volume. Fillers die gebruikt worden zijn onder andere van Stylage, Juvéderm en Juvenus. De cosmetisch arts kan ook synthetische tijdelijke fillers adviseren. Ellansé, met het effect van Radiesse, stimuleert de aanmaak van collageen en geeft prima resultaten. Maar waarom werken cosmetisch artsen met tijdelijke fillers en niet met permanente fillers? Het gebruik van permanente fillers voor cosmetische behandelingen en doeleinden is tegenwoordig wettelijk verboden. De kans op complicaties en risico’s die permanente fillers kunnen veroorzaken, is namelijk te groot. Voor uw eigen veiligheid en een natuurgetrouw resultaat wordt mede daarom alleen met tijdelijke fillers gewerkt.

Goedgekeurde tijdelijke fillers

Het laten aanbrengen van fillers is een populaire cosmetische ingreep. Een groot aantal aanbieders van filler behandelingen is in Nederland actief. Let altijd op waar u een cosmetische behandeling ondergaat. Kies voor een ervaren cosmetisch arts die weet welke resultaten een filler behandeling in uw situatie geeft. Tijdelijke fillers hebben de beste resultaten als u zich voorbereidt op een behandeling en vertrouwen heeft in de kliniek en de arts. Een filler behandeling behoort tot de meeste veilige cosmetische behandelingen. Toch bestaat er ondanks dat gegeven altijd een kans op bijwerkingen. Direct na de ingreep kan het behandelde gebied rood zijn met blauwe plekjes en lichte zwellingen. Dit wordt veroorzaakt door de injecties en zijn tijdelijk van aard. Zowel de verkleuringen als de eventuele zwellingen verdwijnen vanzelf in de dagen na de behandeling. De fillers worden zonder verdoving in de huid aangebracht. Vaak wordt een gevoel van kleine speldenprikjes ervaren. Van echte pijn is geen sprake. Door vooraf uw wensen en verwachtingen met de cosmetisch arts te bespreken, kunt u genieten van een natuurlijke jeugdige uitstraling. De resultaten zijn meteen zichtbaar. Omdat er gewerkt wordt met tijdelijke fillers zijn de effecten eveneens tijdelijk. Tijdelijke fillers blijven zo’n 6 tot 12 maanden zitten. Daarna kan de behandeling herhaald worden.

Resultaten van een tijdelijke filler behandeling

Cosmetische behandelingen hebben vaak een prijskaartje. Dat geldt ook voor tijdelijke fillers. U verwacht een mooi resultaat van de fillers. Bij Acura Medisch Centrum vindt eerst een intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek kunt u aangeven wat uw verwachtingen zijn. De arts bespreekt de mogelijkheden en laat aan de hand van voorbeelden zien welke rimpels en lijntjes opgevuld kunnen worden voor een optimaal resultaat. De diverse hyaluronzuurfillers worden toegelicht en de arts geeft u een advies over de filler die het beste bij uw situatie past. De behandeling is gericht op het behalen van een natuurgetrouw resultaat dat uw gezicht een frisse uitstraling geeft. Toch kan het soms voorkomen dat u niet tevreden bent met het effect van tijdelijke fillers. Vaak heeft dit te maken met een verkeerd verwachtingspatroon. De tijdelijke fillers kunnen opgelost worden, zodat het effect niet langer zichtbaar is. De meeste mannen en vrouwen die een filler behandeling ondergaan, zijn uiterst tevreden met de effecten. Effecten zijn langer zichtbaar op het moment dat u vaker een behandeling met fillers ondergaat.

Welke fillers passen bij u?

Bent u niet tevreden met uw vermoeide blik op het moment dat u in de spiegel kijkt? Zijn uw wangen wat ingevallen? De elasticiteit van uw huid begint vaak van een gemiddelde leeftijd van 25 jaar al af te nemen. Het zien van het eerste rimpeltje is vaak een schrikmoment. Krijgt u daarbij de opmerking dat die lachrimpeltjes passen bij uw leeftijd, dan kan dat aanleiding zijn om een cosmetische behandeling als oplossing te overwegen. Zeker als u niet toe bent aan een ingrijpende chirurgische facelift is een filler behandeling een mogelijkheid. Wilt u weten wat een filler behandeling bij u voor resultaten kan hebben? Acura Medisch Centrum heet u van harte welkom voor een intakegesprek.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een filler behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘tijdelijke fillers’ een consult inplannen voor een filler behandeling of andere behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu