fbpx

Transconjunctivale ooglidcorrectie

Wanneer u last heeft van wallen onder de ogen, bestaan er verschillende behandelingen om hier iets aan te doen. Wellicht had u nog niet eerder gehoord van de transconjunctivale ooglidcorrectie? Dit is een relatief nieuwe behandelmethode, welke regelmatig wordt toegepast bij vooral jongere cliënten. In dit artikel wordt nader toegelicht hoe deze ooglidcorrectie methode werkt, wat u hiervan kunt verwachten, wat deze ingreep kost en welke alternatieven hiervoor zijn.

Transconjunctivale-ooglidcorrectie?
Transconjunctivale-ooglidcorrectie?
Wat is een transconjunctivale ooglidcorrectie

Als er geen sprake is van losse huid, maar slechts van vetwallen veroorzaakt door vetzakjes onder de ogen, dan kunt u kiezen voor een transconjunctivale ooglidcorrectie. Er wordt dan een klein sneetje gemaakt aan de binnenkant van het ooglid, wat achteraf niet meer zichtbaar zal zijn. Een belangrijk voordeel hiervan is dat er geen spieren doorgesneden hoeven te worden om het vet te kunnen verwijderen. Meestal wordt deze onderooglidcorrectie methode uitgevoerd bij jongere patiënten, waarbij dus alleen sprake is van vetwallen. Bij deze ingreep wordt de huid niet strakker gemaakt, maar de wallen van de onderste oogleden worden verminderd, zonder dat er sprake is van zichtbare littekens.

Wat voor sedatie hoort bij deze ooglidcorrectie methode?

Bij de standaard ooglidcorrectie of onderooglidcorrectie wordt doorgaans gekozen voor een plaatselijke verdoving. Bij een transonconjunctivale ooglidcorrectie is dit niet het geval. Als u hiervoor kiest, wordt u onder narcose gebracht.

Combinatie met bovenooglidcorrectie

Het is mogelijk om een correctie van de boven- en onderoogleden met elkaar te combineren. Als u de onderoogleden laat behandelen, kunt u er dus ook voor kiezen om daarnaast een bovenooglidcorrectie te laten uitvoeren. Veel mensen vinden het fijn om deze twee behandelingen met elkaar te combineren, omdat u dan slechts één keer hoeft te herstellen na de behandeling. Een bovenooglidcorrectie wordt meestal uitgevoerd als er sprake is van overtollig vel, waardoor hangende oogleden ontstaan. Naarmate u ouder wordt, kan de huid de elasticiteit verliezen. Hierdoor kunnen de oogleden steeds meer gaan hangen. Hierdoor krijgt u een vermoeide blik en kunt u zich zelfs daadwerkelijk vermoeider gaan voelen. De bovenooglidcorrectie duurt meestal ongeveer 3 kwartier tot een uur.

Combinatie met CO2 fractional laser

U kunt de transconjunctivale onderooglidcorrectie ook combineren met de CO2 fractional laser. Het resultaat van deze laserbehandeling is een mooie gladde en een strakkere huid. De huid wordt minder vochtarm en krijgt een betere teint. Bij een goede huidverzorging blijft het resultaat één tot drie jaar zichtbaar. Het is wel belangrijk dat u probeert nieuwe rimpels en lijntjes te voorkomen.

Voor en na foto’s

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een ooglidcorrectie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘transconjunctivale ooglidcorrectie’ een consult inplannen voor een ooglidcorrectie of andere behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu