fbpx

Tricopigmentatie Weert

Tricopigmentatie is een methode om haaruitval te behandelen door een soort haar tattoo die de kale plekken bedekt. De techniek maakt gebruikt van duurzaam, hypoallergeen pigment dat het uiterlijk van natuurlijke haarstoppels nabootst. Tricopigmentatie heeft geen invloed op uw eigen haargroei en geeft alleen maar de schijn van een vollere haardos of een kortgeschoren kapsel.

Mogelijkheden en beperkingen tricopigmentatie

Micro haar pigmentatie, een andere benaming voor tricopigmentatie is een behandeling voor blijvend en tijdelijk haarverlies. Verschillende vormen en oorzaken van haaruitval komen voor deze behandeltechniek in aanmerking. De doelgroep is groot en de methode bereikt meer mensen dan bijvoorbeeld een haartransplantatie. Resultaten zijn langdurig en nabehandelingen zijn niet jaarlijks nodig. Afhankelijk van hun levensstijl laten mensen gemiddeld eens in de achttien tot vierentwintig maanden een touch-up toepassen. Een MHP-behandeling is een oplossing bij:

• Kaalheid.
• Haarverlies in verschillende stadia, van beginnend tot vergevorderd.
• Het camoufleren van littekens op de hoofdhuid.
• Het verbergen van kale plekken door alopecia areata.
• Het voller laten lijken van een uitgedunde haardos.

De behandeling is op maat af te stemmen. MHP-specialisten hanteren daarvoor de Norwood-schaal bij mannen en de Hamilton-schaal voor vrouwen. Het bedekken van een litteken is minder omvangrijk dan het behandelen van alle hoofdzones. Behandeltarieven variëren.

Vergelijking met tatoeage

Zowel de techniek als apparatuur van tricopigmentatie worden nogal eens vergeleken met een tatoeage. Beide methodes hebben inderdaad wel iets van elkaar weg, maar er zijn duidelijke verschillen. Een tatoeage is meestal opvallend aanwezig en goed herkenbaar. De tatoeage-inkt wordt in de diepere huidweefsellagen aangebracht en verkleurd een enkele keer blauwachtig groen. Tatoeages zijn blijvend en de apparatuur is wat robuuster dan die van micro haar pigmentatie. Tricopigmentatie is geen permanente oplossing zoals een reguliere tatoeage, omdat specialisten werken met semipermanente pigmenten en niet de typische tatoeage-inkt gebruiken. Het proces van een MHP-behandeling is zachter voor uw huid en laat geen littekens achter.

Behandeltraject

Een MHP-behandeltraject bestaat gemiddeld uit drie sessies. Bij het vergelijken van prijzen en behandelmogelijkheden, kijkt u goed naar het aantal sessies dat bij het voorstel is inbegrepen. Alhoewel de meeste mensen al na de tweede behandeling een uitstekend resultaat zien, gebeurt het een enkele keer dat u aanvullende sessies nodig heeft. Dit hangt af van uw lichamelijke herstelvermogen en de manier waarop u de hoofdhuid behandelt en verzorgt na een tricopigmentatie behandeling. Omdat er geen downtime is en u uw gewone werkzaamheden na een behandeling gewoon mag doen, is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan de tips en adviezen die een specialist u geeft. Hou de hoofdhuid de eerste uren na een sessie droog, krab of wrijf niet over uw hoofd. Ga de eerste dagen niet zwemmen en/of naar de sauna en stel uw hoofd niet bloot aan uv-straling.

Tussenpozen sessies

Tussen de afzonderlijke sessies zit elke keer een periode van een paar weken. Zo heeft de hoofdhuid tijd om te herstellen van het aanprikken. Uw lichaam breekt ook een klein percentage van het geïnjecteerde pigment af. Een volledige tricopigmentatie traject duurt drie tot vier maanden. Een van de voordelen van het pigment is dat u al meteen na de eerste sessie verbetering ziet. Littekens zijn niet langer zichtbaar, uw haardos ziet er voller uit en het is met het blote oog niet zichtbaar dat de korte haarstoppels eigenlijk pigmentstippen zijn.

Vervaging van het pigment

De kleur van het pigment vervaagd met de tijd. Dit gaat bij de een sneller dan bij de ander. Om zo lang mogelijk van de volle kleur te genieten, beschermt u uw hoofdhuid tegen het zonlicht en andere uv-straling. Uw levensstijl heeft invloed op de haar tattoo. Gebruik verzorgingsproducten die passen bij uw huidtype en wrijf niet te hard over de hoofdhuid. Naarmate de tijd voorbij gaat en het pigment vervaagd, is nabehandeling vaak wenselijk. Omdat uw natuurlijke haargroei verandert, is de kleur van het pigment aanpasbaar. Datzelfde geldt ook voor bijvoorbeeld uw haarlijn. Touch-ups zijn over het algemeen enkelvoudige sessies die voordeliger zijn dan een volledig behandeltraject.

Alternatief haartransplantatie

Micro haar pigmentatie kan in verschillende opzichten een alternatief voor een haartransplantatie zijn. Een haar tattoo is minimaal-invasief en biedt een oplossing voor bijna alle oorzaken van haaruitval. Ook bij alopecia areata en/of trichotillomanie is de techniek toepasbaar. Voorwaarden om een sessie door te laten gaan, zijn dat er geen sprake is van actieve hoofdhuidinfecties en dat een aandoening onder controle is. Het gebeurt zelden dat een geplande sessie uitgesteld moet worden. Resultaten zijn weliswaar optisch en het pigment heeft geen enkele invloed op de natuurlijke haargroei, maar als u om wat voor reden dan ook niet in aanmerking komt voor een haartransplantatie is het een interessante behandelmogelijkheid.

Kosten tricopigmentatie hoofdhuid

Een ander voordeel van tricopigmentatie als behandeling bij haaruitval zijn de kosten. Het is weliswaar geen goedkope techniek, maar toch een stuk voordeliger dan een haartransplantatie. De prijs is gebaseerd op het aantal hoofdzones dat u laat behandelen en het aantal sessies dat is inbegrepen. Net als andere behandeltechnieken, is het interessant om prijzen te vergelijken. Eventueel kijkt u daarbij naar MHP-behandelingen in het buitenland en dan vooral in de grensstreek. U moet een paar keer naar de kliniek voor een sessie, de reiskosten wegen mee. In Nederland beginnen tricopigmentatie prijzen bij € 575.

Meer weten over haaruitval

Heeft u last van haarverlies en wilt u meer weten over de behandelmogelijkheden? Ook als de oorzaak van haaruitval niet bekend is en/of u preventief wat wilt laten doen om haarverlies te voorkomen, bent u welkom bij onze kliniek in Weert. Tijdens een gratis consult nemen onze specialisten de beschikbare behandelmethodes met u door en kijken we samen naar uw situatie. Beschikt u over actuele informatie over uw gezondheid en/of gebruikt u regelmatig medicijnen? Neem zoveel mogelijk documenten over u en uw medische ‘toestand’ mee naar het consult. Stel onze specialisten de vragen die u heeft en ontdek hoe haaruitval behandelbaar is. Uiteraard is het mogelijk om voorbeelden van eerdere behandelingen te zien. Een afspraak maakt u snel en eenvoudig online, maar onze medewerkers zijn ook telefonisch bereikbaar op +31495547848.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu