fbpx

Urine-incontinentie bij vrouwen

Wist u dat urine-incontinentie bij vrouwen een veel voorkomend probleem is? Duizenden vrouwen hebben hier last van. Er is tegenwoordig gelukkig iets aan te doen. Afhankelijk van uw klachten en de oorzaak zijn er verschillende opties om de klachten te verhelpen. Er kunnen verschillende redenen ten grondslag liggen aan incontinentie bij vrouwen. Urine-incontinentie komt ook bij mannen voor, maar Acura Medisch Centrum focust zich op een behandeling voor urine-incontinentie bij vrouwen. Deze vorm van incontinentie bestaat er in alle soorten en maten. Sommige mensen verliezen enkele druppeltjes bij bijvoorbeeld het niezen, terwijl anderen de controle over de urine volledig kwijt is. Om deze reden zijn er oplossingen voor incontinentie ontwikkeld, voor zowel de milde als zware klachten.

Urine-incontinentie bij vrouwen?
Urine-incontinentie bij vrouwen?
Wanneer ontstaat urine-incontinentie bij vrouwen?

In principe kan urine-incontinentie op iedere leeftijd bij vrouwen ontstaan. Sommige vrouwen hadden hier als kind al last van. Wanneer iemand last heeft van dergelijke klachten, kunnen de klachten variëren van een licht ongemak tot een serieuze belemmering van de dagelijkse activiteiten. Daarbij is een belangrijk gegeven hoe de desbetreffende persoon de klachten ervaart. Hoe iemand de klachten precies ervaart, wordt onder andere beïnvloed door de mate van urineverlies en de hierbij horende onzekerheid.
Bij vrouwen ontstaat urine-incontinentie bij vrouwen voornamelijk door zogenaamde stress-continentie of inspanningscontinentie. Wanneer er sprake is van blaasproblemen, zijn dit de vaakst voorkomende ooraken. Deze vorm van incontinentie komt vooral voor bij vrouwen die zijn bevallen of in de menopauze zijn. Zoals eerder gezegd kunnen ook mannen last krijgen van stress-incontinentie, maar vrouwen hebben hier in verhouding vaker last van. Wanneer een vrouw hier last van heeft, ontsnapt er vaak een klein beetje urine bij bijvoorbeeld:

 • Niezen
 • Sporten
 • Lachen
 • Vrijen
 • Hoesten
 • Andere intensieve bewegingen

Wanneer er op de onderbuik druk wordt uitgeoefend, zal de druk worden doorgezet naar de bekkenbodemspieren. Als deze niet sterk genoeg zijn, kan er dus urine ontsnappen. Dit kan onder andere komen doordat deze spieren te zwak zijn om de urineleiders gesloten te houden.

Wat is een overactieve blaas?

Het is ook mogelijk dat u last heeft van een overactieve blaas. Dit wordt vaak aangeduid met de afkorting AOB. Er is bij deze vorm van incontinentie sprake van ongewild samentrekken van de blaas. Hierdoor kan de urine niet worden opgehouden. Hiervoor hoeft de blaas niet helemaal vol te zitten. Het kan namelijk ook gebeuren dat er urineverlies plaatsvindt, terwijl de blaas slechts gedeeltelijk gevuld is. Als iemand last heeft van een overactieve blaas, spreekt men vaak van urge-incontinentie of aandrangincontinentie.

Behandeling van urine-incontinentie bij vrouwen

Er bestaan diverse behandelingen voor urine-incontinentie bij vrouwen. Acura Medisch Centrum past een innovatieve manier toe om de eerder genoemde klachten op te lossen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde Viveve® behandeling. De Viveve® behandeling maakt gebruik van klinisch bewezen cryogeen gekoelde monopolaire radiofrequentie (CMRF) om gelijktijdig zachte volumetrische verwarming te leveren tijdens het koelen van gevoelig oppervlakweefsel. Deze unieke technologie stimuleert het natuurlijke collageenvormingsproces van het lichaam. De Viveve® behandeling is een comfortabele, eenmalige sessie. Deze sessie duurt 30 minuten en wordt uitgevoerd door een ervaren arts in een poliklinische omgeving. Momenteel wordt deze behandeling toegepast in meer dan 50 landen wereldwijd. Deze behandeling heeft al van duizenden getroffen vrouwen hun gezondheid en kwaliteit van leven verbeterd.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘urine-incontinentie bij vrouwen’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu