fbpx

Urineverlies bij hoesten

Heeft u last van urineverlies bij hoesten en wilt u deze klachten verhelpen? Veel vrouwen kampen met urineverlies. Vaak gebeurt dit niet alleen met hoesten, maar bijvoorbeeld ook door niezen, tijdens het vrijen en tijdens het beoefenen van bepaalde sporten. De klachten kunnen variëren van zeer mild tot zeer zwaar. Acura Medisch Centrum voert een behandeling uit die speciaal is ontwikkeld voor de eerder genoemde klachten. In dit artikel wordt verder beschreven hoe deze behandeling werkt, bij welke klachten de ingreep het beste werkt en of u voor een dergelijke ingreep in aanmerking komt. Er hebben duizenden Nederlandse vrouwen last van urineverlies tijdens het hoesten en diverse andere bezigheden. Dit wordt ook wel stress-incontinentie genoemd.

Urineverlies bij hoesten?
Urineverlies bij hoesten?
Wat is de oorzaak van urineverlies bij hoesten?

Niet alleen bij vrouwen kan urineverlies voorkomen. Het kan ook voorkomen bij mannen. Dergelijk urineverlies kan voorkomen in verschillende gradaties. Sommige vrouwen verliezen enkele druppeltjes urine bij het hoesten of niezen, terwijl andere vrouwen helemaal geen controle meer hebben over de blaas. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen ontwikkeld, welke zowel de zware als lichte klachten kunnen verhelpen.
Waarschijnlijk heeft u in uw naaste omgeving wel eens gehoord dat iemand last heeft van urineverlies. In principe kunnen deze problemen bij alle leeftijden ontstaan. Veel vrouwen hadden als kind ook al last van urineverlies. In hoeverre u de klachten als erg ervaart, hangt af van een aantal factoren. De klachten die u heeft, kunt u ervaren als zeer mild, maar ook als een serieuze belemmering voor de dagelijkse activiteiten. Hoe u deze klachten ervaart, hangt onder andere af van de onzekerheid die het urineverlies bij het hoesten met zich meebrengt.

Wat is stress-incontinentie?

Als vrouwen last hebben van urineverlies bij hoesten, wordt er meestal gesproken van stress-incontinentie. Het urineverlies ontstaat dan tijdens bepaalde lichamelijke inspanning. Deze problemen ontstaan vaak als vrouwen in de menopauze zijn of kortgeleden bevallen zijn. Indien dit ook voor u geldt, verliest u waarschijnlijk urine tijdens:

  • Hoesten
  • Sporten
  • Lachen
  • Niezen
  • Vrijen
  • Overige intensieve bewegingen

De bekkenbodemspieren functioneren vaak niet volledig naar behoren, wanneer iemand last heeft van urineverlies. Dankzij een urineverlies behandeling is het mogelijk om de eerder genoemde klachten te verhelpen. U hoeft zich vervolgens niet langer zorgen te maken over het urineverlies.

Urineverlies behandeling bij vrouwen

Er bestaan tegenwoordig gelukkig verschillende urineverlies behandelingen voor vrouwen. Acura Medisch Centrum heeft hiervoor een speciale urineverlies operatie ontwikkeld. Wij passen hiervoor de bekende Viveve® methode toe, om dergelijke klachten op te lossen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde Viveve® behandeling. De Viveve® behandeling maakt gebruik van klinisch bewezen cryogeen gekoelde monopolaire radiofrequentie (CMRF) om gelijktijdig zachte volumetrische verwarming te leveren tijdens het koelen van gevoelig oppervlakweefsel. Deze unieke technologie stimuleert het natuurlijke collageenvormingsproces van het lichaam. De Viveve® behandeling is een comfortabele, eenmalige sessie. Deze sessie duurt 30 minuten en wordt uitgevoerd door een ervaren arts in een poliklinische omgeving. Momenteel wordt deze behandeling toegepast in meer dan 50 landen wereldwijd. Deze behandeling heeft al van duizenden getroffen vrouwen hun gezondheid en kwaliteit van leven verbeterd.

Urineverlies bij hoesten FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over verlies van urine bij hoesten. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Wat houdt de Viveve® methode precies in?
De Viveve® methode werkt op basis van koude gekoelde radiofrequente energie. De behandeling activeert de steuncellen om collageen eiwit te produceren. Hierdoor groeit het vaginale weefsel en worden zowel een verbeterde doorbloeding als een stevigere vaginawand bewerkstelligd. Uw plasbuis wordt beter ondersteund en het urineverlies neemt af.

2. Wat kan ik verwachten van een behandeling tegen urineverlies bij hoesten?
De methode werkt met radiofrequente energie. Het is een pijnloze behandeling. Gedurende de behandeling wordt het handstuk in uw vagina geplaatst en wordt het gebied rondom uw plasbuis behandeld. De radiogolven stimuleren de lichaamseigen collageen productie. Het is een snelle behandeling met een gemiddelde behandelduur tussen 45 en 60 minuten. De resultaten die met de Viveve® methode bereikt worden, zijn doorgaans uitstekend.

3. Wat is het verschil tussen een laser en radiofrequente energie behandeling?
In vergelijking met laser werken radiogolven dieper in de huid en is de behandeling gericht op de vermindering van urineverlies. Een laserbehandeling is meer gericht op het herstel en verbeteren van het omliggende slijmvlies. Het is eventueel mogelijk om beide behandeltechnieken met elkaar te combineren.

4. Ben ik geschikt voor een Viveve® behandeling?
De behandeling is geschikt voor vrouwen die te maken hebben met mild tot matig urineverlies bij onder andere het hoesten.

5. Welke risico’s heeft de behandeling tegen urinveverlies?
Behandelingen met radiofrequente energie worden al ruim 10 jaar toegepast op verschillende lichaamsgebieden. De behandeling is veilig en goedgekeurd door de Amerikaanse FDA. Van ernstige complicaties of bijwerkingen is geen sprake. De Viveve® methode die wordt toegepast om urineverlies te verminderen, kan tijdelijk een tintelend gevoel in uw vagina veroorzaken. Ook komt soms een tijdelijk doof gevoel voor en kan er sprake zijn van lichte afscheiding. Deze verschijnselen zijn allemaal kortdurend van aard en verdwijnen vanzelf.

6. Welk resultaat kan ik verwachten?
Resultaten zijn niet direct merkbaar. Na de behandelsessie begint het herstelproces dat geleidelijk verloopt. Na een maand is de eerste verbetering merkbaar. De effecten ontwikkelen zich gedurende drie tot zes maanden na de behandeling. Indien gewenst kunt u voor een tweede aanvullende behandeling kiezen.

7. Is de behandeling pijnlijk?
Nee. De Viveve® methode biedt een pijnloze, niet-chirurgische behandelmogelijkheid bij ongewenst urineverlies bij vrouwen. Na afloop van de behandeling is er geen sprake van napijn. U kunt wel een aantal dagen een tintelend gevoel ervaren.

8. Wordt de behandeling onder verdoving uitgevoerd?
Het is niet nodig om een plaatselijke verdoving of een volledige narcose toe te passen. Vrouwen die de behandeling ondergaan, ervaren het als minder belastend en minder gevoelig dan het laten nemen van een uitstrijkje.

9. Kan ik direct na de behandeling weer aan het werk?
Na de kortdurende behandeling kunt u de kliniek verlaten. De meeste vrouwen hervatten hun werkzaamheden en/of activiteiten direct. Van een langdurige herstelperiode is geen sprake.

10. Is het resultaat van de Viveve® methode blijvend?
De resultaten van de behandeling tegen urineverlies bij hoesten houden langdurig aan.

11. Wat zijn de voordelen van een Viveve® behandeling?
Vrouwen die last hebben van licht tot matig urineverlies zijn vaak (nog) niet toe aan een ingrijpende chirurgische ingreep. Met toepassing van de Viveve® methode kunt u op een niet-invasieve manier behandeld worden met uitstekende resultaten. De behandeling is pijnloos en heeft geen lang herstel nodig. U kunt uw dagelijkse werkzaamheden snel hervatten. De resultaten ontwikkelen zich in de maanden na de behandeling en het urineverlies neemt af.

12. Wat kost een behandeling voor urineverlies bij hoesten?
De Viveve® methode is een effectieve behandeling bij de vermindering van urineverlies. Het is een persoonlijke ingreep, waarbij een intakegesprek belangrijk is. Tijdens het intakegesprek heeft u de tijd om alle vragen die u heeft te stellen en wordt de behandeling uitvoerig toegelicht. U ontvangt van de arts een persoonlijk behandelvoorstel met een prijsopgave.

13. Worden de kosten vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Het is niet waarschijnlijk dat de kosten vergoed worden door uw zorgverzekeraar. U kunt hiervoor uw polisvoorwaarden raadplegen.

14. Kan de behandeling doorgaan als ik blaasontsteking heb?
Van de Viveve® behandeling is het niet bekend dat het een verslechtering van de blaasontsteking symptomen tot gevolg heeft. Van zowel een toename van het branderige gevoel bij het plassen als een verdere toename van de plasfrequentie is geen sprake.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘urineverlies bij hoesten’ een consult inplannen? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

  • Gratis eerste consult
  • Altijd in ervaren handen
  • Uw zorg is onze zorg
  • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

    Voornaam, Naam*

    Mail*

    Telefoonnummer*

    Behandeling

    Bericht*

    Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
    De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

    Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

    Menu