fbpx

Vagina vernauwing

Bent u geïnteresseerd in vagina vernauwing? Een te wijde vagina kan onder andere ontstaan door een of meerdere bevallingen. Het voortschrijden van uw leeftijd kan eveneens zorgen voor veranderingen in het spier- en bindweefsel in uw schaamstreek. Zowel uw vagina als de ingang van uw vagina worden slapper en wijder, waardoor u mogelijk een minder fijn seksleven ervaart. Als een te wijde vagina lichamelijke klachten als ongewild urineverlies veroorzaakt, kan een vagina vernauwing een mogelijke behandeling zijn. Acura Medisch Centrum biedt een pijnloze behandeling aan, die u weer laat genieten van een aangenaam gevoel tijdens het vrijen. Het gaat hierbij niet om een operatie, zoals wel bijvoorbeeld het geval is bij de schaamlipcorrectie.

Vagina vernauwing.
Vagina vernauwing.
Pijnloze vagina vernauwing

Vaginale laxiteit, of een te wijde vagina, komt voor bij een grote groep vrouwen tussen de 25 en 55 jaar. Het wordt onder andere veroorzaakt door een zwangerschap. In de overgangsjaren kunnen ook hormonale veranderingen een oorzaak zijn voor een te wijde vagina. De meeste vrouwen ondervinden geen problemen of lichamelijke ongemakken door een wijde vagina. Voelt u zich minder aantrekkelijk of ervaart u ongewild urineverlies? Heeft u minder plezier tijdens het vrijen? Als u met klachten bij uw (huis)arts komt, zal deze in eerste instantie bekkenbodem spieroefeningen adviseren. Het kan voorkomen dat u onvoldoende verbeteringen waarneemt, waardoor u een andere behandeling overweegt. De vagina vernauwing bij Acura Medisch Centrum is een eenmalige pijnloze, niet chirurgische ingreep. Hiervoor wordt door de ervaren cosmetisch arts gewerkt met de Viveve-behandeling. Het weefsel rondom de opening van uw vagina wordt van binnenuit geleidelijk aan strakker. Uiteraard vindt voorafgaand aan de behandeling een discreet intakegesprek bij de cosmetisch arts plaats. U heeft de tijd om uw klachten aan te geven, waarna de arts kan adviseren of een Viveve-behandeling een geschikte oplossing kan bieden.

Viveve-behandeling bij vagina vernauwing

De meeste vrouwen die een vagina vernauwing ondergaan, hebben genoeg aan een Viveve-behandeling. U ligt tijdens de behandeling op een comfortabele behandelstoel. De behandeling is pijnloos en daarom is een plaatselijke verdoving en/of sedatie niet nodig. Nadat de arts het te behandelen gebied voorzichtig heeft schoongemaakt, kan de vagina vernauwing met de Viveve-behandeling beginnen. Een gladde behandeltip die kleiner is dan een tampon wordt in de ingang van de vagina ingebracht. Het apparaat heeft zowel verkoelende als verwarmende pulsen af aan het omliggende weefsel, terwijl de behandeltip rond uw vagina-ingang wordt bewogen. De behandeling is klaar na 5 rotaties van de behandeltip. Viveve maakt gebruik van een diep verwarmende radiofrequentie. De diepere weefsellagen worden verwarmd, terwijl de meer oppervlakkige lagen gekoeld en beschermd worden. Met een Viveve-behandeling wordt het inwendige, onderste derde deel van uw vagina behandeld. Een vagina vernauwing bevordert het genot, omdat het betreffende weefsel is verbonden met de clitoris. De vagina vernauwing met behulp van de Viveve techniek is geschikt voor vrouwen die:

 • Minder plezier ervaren tijdens het vrijen. Dit gevoel is in de regel ontstaan na het krijgen van een of meerdere kinderen.
 • Last hebben van ongewild urineverlies bij lichamelijke activiteiten, ook wel stressincontinentie genoemd.
 • Last hebben van vaginale droogheid, waardoor ook pijn tijdens het vrijen ontstaat.

Niet elke vrouw komt automatisch in aanmerking voor een vagina vernauwing. Dit is onder meer het geval indien:

 • U een actieve blaasontsteking en/of vaginale infectie heeft.
 • U zwanger bent of korter dan drie maanden geleden bent bevallen.
 • U een ernstige mate van een vaginale verwijding heeft, waarbij een chirurgische ingreep een beter resultaat geeft.
Uitstekende resultaten vagina vernauwing

Het merendeel van de vrouwen die een Viveve-behandeling ondergaan constateert een aanmerkelijke verbetering. Het gevoel tijdens het vrijen verbetert en ongewild urineverlies neemt af. U krijgt meer zelfvertrouwen en een betere seksuele bevrediging. Uw lichaam heeft tijdig nodig om te herstellen van de ingreep. Het herstelproces van een vagina vernauwing verloopt geleidelijk. Doorgaans zijn de eerste verbeteringen na een maand voelbaar. Deze resultaten ontwikkelen zich in de drie tot zes maanden die volgen op de behandeling. Effecten zijn bij iedereen anders. Het uiteindelijke resultaat hangt af van de mate waarin de vaginale laxiteit bij u aanwezig is. Een Viveve-behandeling is een niet-chirurgische ingreep, die niet bij iedereen tot het gewenste resultaat leidt. Blijft het verstrakkende effect uit of ervaart onvoldoende verbetering? Het is mogelijk dat u dan baat heeft bij een tweede behandeling. Overigens zal de plastisch chirurg tijdens het intakegesprek aan geven dat in geval van een vergevorderde vaginale laxiteit u wellicht beter voor een operatieve ingreep kunt kiezen. Wilt u weer optimaal kunnen genieten van seksuele gevoelens? Wilt u zich geen zorgen meer moeten maken over stressincontinentie? Een vagina vernauwing met behulp van de Viveve-behandeling kan u meer zelfvertrouwen geven. Maak een afspraak voor meer informatie over de behandeling bij Acura Medisch Centrum. Dit kan zowel telefonisch als via e-mail.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een vagina vernauwing behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘vagina vernauwing’ een consult inplannen voor cosmetische ingreep? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu