fbpx

Vagina verstrakking

Bent u geïnteresseerd in vagina verstrakking? Vaginale laxiteit komt vaker voor dan u misschien denkt. Uw vagina kan wijder worden door een bevalling, het ouder worden of hormonale schommelingen. Sommige vrouwen ervaren een minder fijn seksleven dan voorheen, maar ook ongewild urineverlies en een verminderd zelfvertrouwen worden veroorzaakt door vaginale laxiteit. Een verstrakking van de vagina kan dan vaak uitkomst bieden. Deze eenvoudige cosmetische ingreep biedt uitstekende resultaten en geeft meer zelfvertrouwen. Voor een verstrakking van de vagina is geen operatie vereist, wat bijvoorbeeld bij de schaamlipcorrectie wel nodig is.

Vagina verstrakking.
Vagina verstrakking.
Wat houdt een vagina verstrakking in?

De vagina verstrakking wordt bij Acura Medisch Centrum met behulp van de Viveve-behandeling uitgevoerd. Viveve maakt gebruik van verwarmende radiofrequentie energie. De afwisseling tussen verkoeling en verwarming verstrakt de vagina. Met een vagina verstrakking wordt uw vagina beter doorbloed. Eventuele pijnklachten tijdens het vrijen nemen hierdoor merkbaar af. U ondergaat bij Acura Medisch Centrum een niet-chirurgische vagina verstrakking. De ingreep heeft als voordelen:

 • Zowel de huid van de vagina als de vaginawand worden steviger.
 • Uw vagina wordt beter doorbloed.
 • Een vagina verstrakking zorgt voor een betere stimulatie van de vochtbalans.
 • Ongewenste stressincontinentie wordt verminderd.
 • De ingreep is pijnloos en kan zonder verdoving of sedatie worden uitgevoerd.

De vagina verstrakking is een relatief eenvoudige cosmetische ingreep die doorgaans niet langer dan een half uur duurt.

Hoe ziet het behandeltraject van een vagina verstrakking eruit?

Voordat de vagina verstrakking wordt uitgevoerd, vindt een discreet intakegesprek plaats bij Acura Medisch Centrum in Weert. De uiteindelijke behandeling vindt plaats in Weert. Tijdens het gesprek wordt aandacht besteed aan uw klachten. De cosmetisch arts licht de Viveve-behandeling nader toe en kan adviseren of dit een geschikte behandeling is voor u. Bevindt u zich nog niet in de menopauze en ervaart een gemis aan gevoel tijdens het vrijen? Dan is een vagina verstrakking een mogelijke oplossing. Toch komt niet iedere vrouw met klachten automatisch in aanmerking voor een vagina verstrakking. Heeft u last van gynaecologische aandoeningen, actieve infecties en/of een ernstige verzakking, dan zal de cosmetisch arts een negatief advies uitbrengen. Het toelichten van eventuele risico’s, bijwerkingen en complicaties is net zo belangrijk als uw medische achtergrond, medicijngebruik en uw verwachtingspatroon. De behandelend cosmetisch arts streeft samen met u naar een veilige behandeling met een optimaal resultaat. Als u besluit om een vagina verstrakking uit te laten voeren wordt u op de dag van de behandeling verwacht in de kliniek in Weert.
Het betreft een kortdurende behandeling die ongeveer 30 minuten in beslag neemt. U ligt in een comfortabele behandelstoel. De arts vangt aan met het schoonmaken van het behandelgebied. Vervolgens wordt een behandeltip ingebracht. De omvang hiervan is kleiner dan een tampon. Gedurende de behandeling zal de arts altijd toelichten wat er gebeurt. De behandeltip geeft verwarmende en verkoelende pulsen af aan het omliggende weefsel, ondertussen beweegt de arts de behandeltip rond uw vagina-ingang. Het resultaat van de behandeling is een meer intens gevoel door een verbeterde wrijving en een betere stimulatie. Direct na afloop van de vagina verstrakkende behandeling kunt u de kliniek verlaten en uw dagelijkse activiteiten hervatten. Geadviseerd wordt om minimaal tien dagen te wachten met het gebruik van tampons en het hebben van seksuele contacten. Het behandelde gebied heeft tijd nodig om rustig te herstellen. Een andere populaire ingreep is de venusheuvel correctie.

Risico’s en resultaten vagina verstrakking

De Viveve-behandeling is een veilige toepassing bij de behandeling van vaginale laxiteit. Net zoals bij iedere andere cosmetische ingreep bestaat er altijd een zekere kans op complicaties en bijwerkingen. Ernstige bijwerkingen van een Viveve-behandeling zijn niet bekend. U kunt echter een tintelend gevoel in de vagina ervaren, net zoals lichte afscheiding en tijdelijk een soort doof gevoel. Deze bijwerkingen verdwijnen in de uren en dagen na de ingreep vanzelf. De cosmetisch arts die de behandeling bij u uitvoert, zal tijdens het eerste consult adviezen en tips geven om de behandeling succesvol te laten verlopen. De resultaten die met de Viveve-behandeling worden ervaren zijn doorgaans goed. Vrouwen ervaren naast meer zelfvertrouwen een meer intense seksuele bevrediging. Direct na de ingreep begint het herstelproces. Gemiddeld voelen de meeste vrouwen na een maand de eerste verbeteringen. De volledige herstelperiode duurt 3 tot 6 maanden en verschilt per persoon. Iedereen is anders en dat geldt ook voor de resultaten die vrouwen ervaren na een vagina verstrakking. In enkele gevallen komt het voor dat u niet of onvoldoende verstrakkende effecten merkt. Een tweede behandeling kan dan geadviseerd worden. Meer weten over de mogelijkheden en voordelen van een vagina verstrakking? De ervaren cosmetisch artsen van Acura Medisch Centrum informeren u vrijblijvend over de Viveve-behandeling. U kunt een afspraak maken voor een intakegesprek, dit kan zowel telefonisch als door het contactformulier in te vullen. U bent van harte welkom bij de klinieken in Amsterdam en Weert.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een vagina verstrakking behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘vagina verstrakking’ een consult inplannen voor cosmetische ingreep? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu