fbpx

Venusheuvel correctie

Overweegt u een venusheuvel correctie? Overtollig vet kan zich op verschillende lichaamsdelen voordoen, waaronder de schaamstreek. Een te dikke venusheuvel of een te bolle venusheuvel kan zichtbaar zijn bij het dragen van strakke kleding of op het moment dat u zwemkleding draagt. Al snel kan een ongemakkelijk gevoel zich van u meester maken en u doet er dan mogelijk ook alles aan om dit te verbergen. Wist u dat er hiervoor een behandeling mogelijk is? Een venusheuvel correctie is een cosmetische behandeling die met behulp van de verfijnde liposculptuur techniek wordt toegepast.

Venusheuvel correctie.
Venusheuvel correctie.
Vet weghalen bij een venusheuvel correctie d.m.v. liposculptuur

Stoort u zich aan overtollig vet in uw schaamstreek? U hoeft hier geen last of hinder van te ondervinden. Bij sommige vrouwen is een te dikke venusheuvel permanent zichtbaar, zodat het als ongemakkelijk wordt ervaren. Met een venusheuvel correctie, ook wel pubis correctie genoemd, wordt het overtollige vet weggehaald. Een te dikke of te bolle venusheuvel kan na fors afvallen zichtbaar blijven, daarnaast kan het een gevolg zijn van ouder worden, een bevalling of een operatie. Door de dikte of het zichtbaar aanwezige vet kunt u zich onzeker voelen en ontevreden zijn met uw venusheuvel. Een correctie van de venusheuvel kan een mogelijke oplossing zijn. Het overtollige vet wordt verwijderd en met een eventuele lift kan een verzakking van de venusheuvel worden hersteld. Verzakkingen in de schaamstreek zijn niet ongebruikelijk na een zwangerschap, veroudering of een fors gewichtsverlies. Met behulp van liposculptuur wordt uw venusheuvel gecorrigeerd en draagt u weer met vertrouwen uw favoriete kleding of bikini. Het overtollige vet wordt weggehaald, waardoor de venusheuvel lager komt te liggen. Als uw mooiere, strakkere contouren wilt voor uw venusheuvel, dan is de venusheuvel correctie (d.m.v. liposculptuur) een uitstekende behandelmethode. Liposculptuur is een relatief veilige cosmetische behandeling, waarmee mooie resultaten worden bereikt.

Venusheuvel correctie voorbereiding

Het ontstaan van overtollig vet in uw schaamstreek en op uw venusheuvel kan meerdere oorzaken hebben, die voor elke vrouw persoonlijk zijn. Naast beweging en voeding spelen ook hormonen, erfelijke aanleg, fors afvallen en een eventuele zwangerschap mee. Tijdens een venusheuvel correctie wordt het overtollige vet verwijderd en krijgt uw venusheuvel weer strakke contouren. Deze cosmetische ingreep wordt voorafgegaan met een intakegesprek bij de behandelend arts. U heeft eerst een kennismakingsgesprek op een van de locaties in Amsterdam of Weert. De uiteindelijke venusheuvel correctie ingreep vindt plaats in Weert. Iedere vrouw is anders, daarom kan ook de ingreep per persoon verschillen. De arts stemt de cosmetische ingreep af op uw persoonlijke situatie en de mogelijkheden die daar het beste bij passen. Meerdere ingrepen worden besproken, waarna u een advies krijgt:

 • Liposuctie van uw venusheuvel
 • Het liften van de venusheuvel (pubis-lift)
 • Combinatie van liposculptuur en het liften van de venusheuvel

De venusheuvel correctie is een regelmatig uitgevoerde cosmetische ingreep, waarbij uitstekende resultaten worden bereikt. Geef gedurende het intakegesprek aan welke eerdere operaties u heeft ondergaan, of er sprake is van een (chronische) ziekte en eventueel medicijngebruik. Het intakegesprek is een belangrijk onderdeel van de voorbereiding op de ingreep die u overweegt te ondergaan. Wist u dat ervaringsverhalen van anderen u goed kunnen helpen bij de voorbereiding? Online zijn verschillende review sites en beautysites actief waar cosmetische ingrepen worden besproken. Zeker als u nog geen duidelijk beeld van de ingreep en/of als u vragen heeft, zijn ervaringen van anderen een welkome hulp. Neem de tijd die u nodig heeft om uzelf voor te bereiden en in te lezen in zowel de ingreep, het herstel als de resultaten. Persoonlijke ervaringen kunnen informatief zijn. Vrouwen die een venusheuvel correctie hebben ondergaan, delen vaak hun persoonlijke ervaring om uiteenlopende redenen. Zo leest u over het verloop van de behandeling, hoe iemand de herstelperiode heeft ervaren en of de resultaten overeenkomen met eerdere verwachtingen. Daarnaast kunt u meerdere ervaringen en behandelend specialisten en/of klinieken met elkaar vergelijken. Een gedegen voorbereidingsperiode is een essentieel onderdeel van een cosmetische behandeling zoals een venusheuvel correctie.

Venusheuvel correctie d.m.v. liposculptuur, de ingreep

De venusheuvel correctie met toepassing van een liposculptuur behandeling wordt doorgaans met behulp van sedatie, een roesje, uitgevoerd. Afhankelijk van de omvang van de ingreep kan ook voor een plaatselijke verdoving worden gekozen. Voordat de ingreep aanvangt, worden foto’s gemaakt die in uw dossier terecht komen en tekent de behandelend specialist de zones op uw huid af. De ingreep wordt daarna nogmaals kort met u doorgenomen, waarna met de behandeling wordt aangevangen. Voor de liposuctie worden kleine incisies gemaakt en wordt een verdovende vloeistof ingespoten, waardoor het vet zachter wordt. Acura Medisch Centrum past het Vasersysteem toe, waarmee het vet door geluidsgolven vloeibaar wordt gemaakt en kan worden weggezogen. Door de verdoving is de ingreep nagenoeg pijnloos. De venusheuvel wordt gecorrigeerd en krijgt mooiere contouren die niet meer zichtbaar zijn als u strakke kleding draagt. De behandeling duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. In de schaamstreek, waar het vet is weggehaald, worden de incisies afgeplakt en beschermd. Om bloeduitstortingen en zwellingen tot een minimum te beperken is het belangrijk dat u een zogenaamde elastische broek draagt. Na het afronden van de venusheuvel correctie verblijft u korte tijd in de kliniek om bij te komen. U mag Acura Medisch Centrum in Weert, waar de ingreep wordt uitgevoerd, dezelfde dag al weer verlaten. Na het uitwerken van de verdoving kan er soms sprake zijn van lichte napijn. Deze pijn valt over het algemeen goed te verdragen en kan bestreden worden door een pijnstiller te gebruiken. Volg de adviezen en tips die u van de behandelend specialist heeft ontvangen altijd op. Hiermee heeft u zelf een zeker aandeel in het positieve herstel. Zo is het belangrijk om de elastische broek dagelijks te dragen. De druk die hierdoor vrijkomt zorgt ervoor dat de huid in staat is om aan de onderlaag te kleven. Uiteraard kunt u het herstel op uw eigen tempo doen, belangrijk is wel dat u actief bent en in beweging blijft. Door te blijven bewegen wordt het herstel op positieve wijze beïnvloed. Uw arts zal aangeven welke activiteiten u kunt ondernemen en wat u de eerste week tot veertien dagen na de venusheuvel correctie beter even kunt uitstellen.

De resultaten van een correctie van de venusheuvel

Door het verwijderen van vet is direct een zichtbaar verminderd volume waarneembaar in uw schaamstreek. De definitieve resultaten laten echter meerdere maanden op zich wachten. Doorgaans kan na zes maanden het eindresultaat worden beoordeeld. Hoe lang het herstel duurt en hoe de herstelperiode verloopt, verschilt van persoon tot persoon. Gedurende de weken en maanden die verstrijken zal de huid in het behandelde gebied zich helemaal strak trekken. Al na een paar dagen ziet u opmerkelijke verbeteringen en worden de contouren scherper. De resultaten die bereikt worden met de venusheuvel correctie door middel van liposculptuur, zijn in principe blijvend. De correctie is dus permanent. Dit hangt overigens wel nauw samen met de levensstijl en het eventueel aankomen in gewicht. Neemt u veel in gewicht toe, dan kan zich nieuw vetweefsel vormen. Al tijdens het intakegesprek zal de arts de mogelijke resultaten met u bespreken, zodat u een realistisch beeld heeft van de mogelijkheden. Geadviseerd wordt om na de ingreep een gevarieerd voedingspatroon te volgen in combinatie met een verantwoorde leefstijl. Ondanks het feit dat liposculptuur een veelvuldig uitgevoerde, veilige cosmetische ingreep is, bestaat er altijd een kleine kans op bijwerkingen en complicaties. Bij een venusheuvel correctie kan het voorkomen dat u een allergische reactie heeft op de gebruikte verdovingsmiddelen. Daarnaast kunnen zich infecties voordoen, evenals nabloedingen, slechte wondgenezing en tijdelijke gevoelloosheid van de schaamstreek. Om de kans op eventuele complicaties te verkleinen, is het belangrijk om de tips en adviezen van de behandelend arts op te volgen. Zeker als u rookt doet u er goed aan om ruim voor de ingreep te stoppen met roken. Probeer dit tot een tweetal weken na de ingreep vol te houden. Ook het gebruik van alcohol kan een negatief effect hebben op het herstel. Streef zoveel mogelijk een gezonde leefstijl na en drink daarbij voldoende water. U heeft hier later veel plezier van in de vorm van een geweldig resultaat.

Meer informatie over een venusheuvel correctie

Heeft u last van overtollig vet in uw schaamstreek en overweegt u een cosmetische behandeling? De specialisten van Acura Medisch Centrum informeren u graag of een venusheuvel correctie door middel van liposculptuur een geschikte behandeling voor u is. Het intakegesprek is vrijblijvend en vindt plaats in de kliniek in Amsterdam of Weert. U kunt rekenen op een informatief, discreet gesprek waar u de mogelijkheid heeft om vragen te stellen over de behandeling, het herstel en de te verwachten resultaten. Uw situatie wordt nauwkeurig bekeken en u ontvangt een persoonlijk behandelplan met een kostenoverzicht. Als u erg zenuwachtig bent, kunt u altijd iemand die u vertrouwt meenemen naar het intakegesprek. Het stellen van vragen wordt dan makkelijker en u weet zeker dat u belangrijke vragen niet over het hoofd ziet. Bent u benieuwd of een venusheuvel correctie in uw situatie een geschikte en blijvende oplossing biedt? Een afspraak maken bij Acura Medisch Centrum doet u door telefonisch contact op te nemen, of door het online contactformulier in te vullen.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een venusheuvel correctie?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘venusheuvel correctie’ een consult inplannen voor cosmetische ingreep? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies

Voor deze behandeling kunt u terecht bij:
Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu