fbpx

Verstevigen buitenste schaamlippen

Overweegt u het verstevigen van de buitenste schaamlippen? De buitenste schaamlippen beschermen zowel de opening van uw vagina als de kleine schaamlippen. Te grote schaamlippen kunnen ongemakkelijke, lichamelijke klachten veroorzaken. De buitenste schaamlippen kunnen onder andere vergroot zijn door overtollige huid. Naast klachten tijdens geslachtsgemeenschap manifesteren pijnlijke gevoelens zich mogelijk ook als u gaat paardrijden en/of als u op de fiets zit. Uw favoriete strakke jeans zit niet meer lekker en u schaamt zich tijdens het dragen van zwemkleding. Met het verstevigen van buitenste schaamlippen heeft u weer bewegingsvrijheid en heeft u niet langer last van hinderlijke gevoelens en pijnklachten.

Verstevigen buitenste schaamlippen.
Verstevigen buitenste schaamlippen.
Niet-chirurgisch verstevigen buitenste schaamlippen

Tegenwoordig is het niet nodig om met schaamtegevoelens en pijnklachten veroorzaakt door de buitenste schaamlippen te blijven rondlopen. Het is mogelijk om voor een corrigerende chirurgische ingreep te kiezen of voor het cosmetisch verstevigen van de buitenste schaamlippen. Het is een onderwerp waar maar weinig over wordt gesproken: ontsierende schaamlippen die u een oncomfortabel gevoel bezorgen. De artsen van Acura Medisch Centrum hebben hier geregeld mee te maken en helpen u graag door de buitenste schaamlippen te verstevigen. De buitenste schaamlippen kunnen door diverse oorzaken vergroot zijn:

 • Ontstekingen in de schaamstreek en meer specifiek rondom uw vagina.
 • Aanhoudende irritatie van de schaamlippen.
 • Erfelijke aanleg.
 • Na een bevalling bestaat de kans dat uw schaamlippen veranderen.
 • Wanneer u als vrouw in de menopauze komt, kan de huid van onder meer de buitenste schaamlippen losser worden.

Naast een operatieve buitenste schaamlipcorrectie kunt u kiezen voor ‘verstevigen buitenste schaamlippen’, met als doel het strakker maken van de slappe, uitgezakte huid.

Laser verstevigen buitenste schaamlippen

Een veel toegepaste techniek voor verstevigen buitenste schaamlippen is de fractional laser. De laserstralen maken het mogelijk om de getroffen huid zowel te verstevigen als te verstrakken. Door de energie en warmte die tijdens een laserbehandeling vrijkomen, verdwijnen rimpels en wordt de onderliggende huidstructuur herstelt. Het verstevigen van buitenste schaamlippen met toepassing van de lasertechniek is nagenoeg pijnloos. De schaamlippen en/of de schaamstreek hoeven voor aanvang van de behandeling niet verdoofd te worden. Het is een behandeling die soms een branderig gevoel kan veroorzaken. In tegenstelling tot het chirurgisch verstevigen van de buitenste schaamlippen door middel van een schaamlipcorrectie, kunt u na een laserbehandeling uw dagelijkse werkzaamheden al snel weer gewoon uitvoeren. Er is slechts bij een klein percentage van de vrouwen die voor het verstevigen van de buitenste schaamlippen voor de lasertechniek kiest sprake van (pijn)klachten. Hoe de laserbehandeling precies wordt toegepast, wordt tijdens een consult bij een van de artsen toegelicht. U ontvangt alle benodigde informatie en advies om een succesvol resultaat te bereiken. Resultaten bij een behandeling om de buitenste schaamlippen te verstevigen met een laser, heeft vaak meerdere behandelsessies nodig. Hoeveel sessies in uw geval nodig zijn, kan door de behandelend arts aangegeven worden tijdens het intakegesprek. Daarbij spelen uw wensen en verwachtingen een belangrijke rol. Vaak volstaan drie behandelsessies. De tussenliggende periode bedraagt steeds minimaal 4 weken. Uw huid heeft tijd nodig om te kunnen herstellen van de laser behandelsessie. Aangezien de resultaten van laserbehandelingen vaak tijdelijk zijn, zal de arts u adviseren om jaarlijks een herhalingsbehandeling uit te laten voeren. Goede hygiëne wordt bij Acura Medisch Centrum gegarandeerd. Meer uitleg hierover krijgt u van de medewerkers in de kliniek.

Laserbehandeling buitenste schaamlippen verstevigen

Het bijzondere van een laserbehandeling is dat de laserstralen worden opgenomen door de huidcellen. Vervolgens wordt de vrijgekomen energie omgezet in warmte, waardoor in de behandelde huid minuscule gaatjes ontstaan. Dit zet de huid aan om nieuw weefsel en collageen aan te maken. De buitenste schaamlippen worden strakker, voelen soepeler aan en zien er jonger uit. Het kan een aantrekkelijke gedachte zijn om na een laserbehandeling op een opgeblazen zwemband te gaan zitten. De lucht maakt het zitten zacht. Toch wordt dit ten zeerste afgeraden. Door de druk kunnen aanwezige zwellingen groter worden. Beter is het om op een opgerolde handdoek te zitten. Neem een handdoek mee naar de behandelsessie en ga daar op de terugweg naar huis direct op zitten. De handdoek bootst het effect van een drukverband na en gaat zwellingen zoveel mogelijk tegen. Een buitenste schaamlippen versteviging door middel van de lasertechniek is een kortdurende behandeling. Gemiddeld duurt een behandelsessie niet langer dan 10 tot 15 minuten. De herstelperiode is kort en u kunt uw normale bezigheden en werkzaamheden vrijwel direct hervatten. Geadviseerd wordt om 2 tot 3 dagen na de behandeling geen seksuele contacten te hebben en uw vagina niet inwendig te reinigen. De behandelde huid kan rood verkleurd en gezwollen zijn. Dit is niets om u zorgen over te maken. Na 2 tot 3 dagen verdwijnen de verschijnselen vanzelf.

Chirurgisch verstevigen buitenste schaamlippen

Met behulp van een schaamlipcorrectie kunnen de buitenste schaamlippen verstevigd en verkleind worden. De ingreep vindt plaats met behulp van een plaatselijke verdoving en is relatief eenvoudig. Op efficiënte wijze worden uw schaamtegevoelens weggenomen. Verstevigen buitenste schaamlippen door een correctie ingreep wordt voorafgegaan door een intakegesprek. De arts bekijkt uw schaamlippen en kan nauwkeurig aangeven hoeveel huid er verwijderd zal worden voor het verstevigen van de buitenste schaamlippen. De ingreep brengt versteviging en verbetering van de buitenste schaamlippen. Direct na de cosmetische ingreep kunt u de kliniek verlaten. U dient echter wel rekening te houden met een herstelperiode. Een chirurgische ingreep is als vanzelfsprekend meer ingrijpend dan een laserbehandeling voor het verstevigen van de buitenste schaamlippen. Met name de eerste dagen na de correctie zijn uw schaamlippen zowel gevoelig als gezwollen. De arts geeft u advies om de schaamlippen voldoende te koelen, zodat de zwellingen snel verminderen. Om uw herstel te bevorderen, is normale lichaamsbeweging noodzakelijk. Douchen en wassen van het behandelde gebied is toegestaan, waarbij u het gebruik van te warm water vermijdt. Ook het nemen van een bad en het bezoek aan de sauna stelt u de eerste 10 dagen na de ingreep uit. Het herstel verloopt bij de meeste vrouwen vlot en van complicaties is slechts in uitzonderlijke gevallen sprake. De behandelend arts zal u wijzen op het risico van nabloedingen, infecties, asymmetrische schaamlippen en eventueel tegenvallende resultaten. Als u zich houdt aan de tips en adviezen van de arts, is de kans op bijwerkingen te verwaarlozen. De resultaten van het chirurgisch verstevigen van de buitenste schaamlippen zijn blijvend. Wel is het zo dat uw huidveroudering niet stopt na een operatieve ingreep. Door een gezonde leefstijl na te streven en regelmatig te bewegen, blijft uw huid langer strak en soepel.

Keuze behandeling verstevigen buitenste schaamlippen

Vrouwen praten niet graag over de toestand van hun schaamlippen. Niet met vreemden, maar zelfs ook niet altijd met eigen partner. U kunt zich daardoor behoorlijk ongelukkig voelen. Waar het oncomfortabele gevoel van de buitenste schaamlippen eerst sporadisch aanwezig is, kan dit met het verstrijken van de tijd een permanent irriterend gevoel veroorzaken. Praten met een ervaren arts kan zowel opluchten als een oplossing bieden. Hoe moeilijk die eerste stap ook is, u bent zeker niet de enige die lichamelijke klachten ervaart die veroorzaakt worden door de buitenste schaamlippen. De keuze voor een bepaalde behandeling wordt geadviseerd door een arts. Vaak spelen hierbij meerdere factoren een rol. Om een optimale behandeling voor te stellen, wordt tijdens een consult uw algehele gezondheidstoestand besproken. Heeft u eerdere operaties ondergaan? Ondergaat u een medische behandeling? Is er sprake van een chronische aandoening? Gebruikt u bepaalde medicatie die van invloed kan zijn op de ingreep en het resultaat? Wees open en eerlijk, het gaat immers over uw gezondheid. Neem eventuele medicijnen die u gebruikt mee naar het consult. De arts laat u in uw eigen woorden vertellen waar u zich aan stoort en welke klachten u heeft met de buitenste schaamlippen. Geneer u niet en stel alle vragen die u heeft. Om de juiste behandeltechniek voor te kunnen stellen, zal de arts uw schaamlippen bekijken en aangeven wat er verbeterd kan worden. In geval van een chirurgisch correctie kan aangegeven worden hoeveel huid wordt weggenomen. De verschillende behandeltechnieken worden nader toegelicht en de arts legt uit waarom in uw situatie voor een bepaalde techniek wordt gekozen. U ontvangt een behandelvoorstel met daarbij een prijsopgave.

Meer weten over buitenste schaamlippen versteviging?

Wilt u weten of uw klachten verminderd of weggenomen kunnen worden door uw schaamlippen te laten verstevigen? Overweegt u een schaamlip verstevigende behandeling? De ervaren specialisten van Acura Medisch Centrum hebben jarenlange ervaring met het corrigeren van zowel de binnenste als buitenste schaamlippen. Geen vrouw is hetzelfde en de problemen die schaamlippen kunnen veroorzaken, zijn strikt persoonlijk. Laat u daarom vrijblijvend voorlichten over de mogelijkheden die het verstevigen van de buitenste schaamlippen voor u kunnen betekenen. De artsen staan u graag te woord voor een intakegesprek in de moderne kliniek in Weert. Als u besluit om een ingreep te ondergaan, vindt deze plaats in Weert. De kliniek is goed bereikbaar met zowel eigen als openbaar vervoer. Meer weten of gelijk een afsprak maken voor een intakegesprek? U kunt Acura Medisch Centrum telefonisch bereiken. Daarnaast is het ook mogelijk om via e-mail of online contact op te nemen. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk een reactie.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor het verstevigen van de buitenste schaamlippen?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘verstevigen buitenste schaamlippen’ een consult inplannen voor cosmetische ingreep? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu