fbpx

Vet verwijderen

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Wilt u vet verwijderen en weet u niet precies wat voor u de beste mogelijkheid is? Er bestaan natuurlijk verschillende manieren om vet te verwijderen. U kunt gaan sporten, gezonder gaan eten of op dieet om uw vet te verwijderen. Maar als u alles geprobeerd heeft en het werkt allemaal helaas niet, dan is het ook mogelijk om op een andere manier vet weg te halen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een liposuctie of een cryolipolyse behandeling. Beide behandelingen hebben ieder zo hun voor- en nadelen. In dit artikel worden verschillende manieren besproken om van ongewenste vetophopingen af te komen.

Vet verwijderen.
Vet verwijderen.
Vet verwijderen op een natuurlijke manier

Als u op een natuurlijke manier vet wilt verwijderen of vet wilt bevriezen, dan is dat op verschillende manieren mogelijk. Om te beginnen kunt u ervoor kiezen om gezonder te gaan eten of zelfs op dieet te gaan. Het scheelt bijvoorbeeld vaak al, wanneer u maximaal 1 keer in de week snoept. Probeer de suikerinname zo veel mogelijk te beperken. Vervang vruchtendrank en frisdrank door water en probeer verdeeld over de dag meerdere kleine porties te eten. Daarnaast bestaan er natuurlijk ook een groot aantal diëten. Let alleen op dat bij een dieet vaak het geval is dat u weer terugvalt in uw oude patroon, wanneer wordt gestopt met het dieet.
Wat daarnaast wordt aangeraden om af te vallen, is om meer te bewegen. Zowel krachttraining als cardio kan bijdragen aan het afvallen. Steeds meer mensen vinden hun weg naar de sportschool. Weet u niet precies wat u moet doen op de sportschool? Kies dan voor professionele begeleiding. Anders bestaat namelijk de kans dat u geblesseerd raakt of niet de juiste dingen doet.
Een combinatie van sporten en gezond eten is natuurlijk het beste. Op deze manier is het mogelijk dat u behoorlijk wat vet verliest.

Vet verwijderen met cryolipolyse

Ondanks veel lichamelijke beweging en gezond eten, blijven vaak bepaalde vetophopingen hardnekkig zitten. Heeft u al eens gehoord van vet bevriezen? Vet bevriezen wordt gedaan door middel van de cryolioplyse behandeling. Deze behandeling is vooral geschikt voor kleinere vetophopingen. Bij een cryolipolyse behandeling kunt u kiezen om bepaalde zones te behandelen. U kunt bijvoorbeeld de buik en de bovenbenen tegelijk bij Acura Medisch Centrum laten behandelen. De behandeling duurt doorgaans ongeveer 3 kwartier tot 1 uur. Tijdens de behandeling wordt het te behandelen gebied vacuüm gezogen door het cryolipolyse apparaat. Vervolgens wordt het vet sterk afgekoeld, waardoor de vetcellen afsterven. De vetcellen sterven namelijk sneller af dan het andere aanwezige weefsel. Na de behandeling zal het eigen lichaam het afgestorven vetweefsel in de daarop volgende weken langzaam maar zeker afsterven. Een belangrijk voordeel van vet bevriezen is dat er geen operatie nodig is. Direct na de behandeling kunt u uw dagelijkse activiteiten weer hervatten.

Vet verwijderen met liposuctie

De liposuctie of liposculptuur behandeling is zeer geschikt om ook grotere hoeveelheden vet te verwijderen. Let op dat dit wel een daadwerkelijke operatie is. Een voordeel van de liposuctie behandeling is dat u direct na de behandeling al resultaat kunt zien. Na de liposculptuur behandeling is het echter wel nodig om te herstellen.
Bij de liposuctie behandeling kunt u net als de cryolipolyse behandeling ervoor kiezen om één of meerdere zones te laten behandelen. Voor deze behandeling gaat u onder volledige narcose. U bent niet geschikt voor deze ingreep, wanneer er sprake is van behoorlijk overgewicht. Overleg daarom altijd met een arts wat in uw situatie de mogelijkheden zijn met deze behandeling.

Vet verwijderen en opnieuw gebruiken, lipofilling

Tegenwoordig wordt vet steeds vaker gebruikt voor lipofilling. Dit weefsel is namelijk ideaal om bijvoorbeeld uw borsten, billen of rimpels mooi mee op te vullen. Het betreft namelijk lichaamseigen stof, waardoor de kans op afstoting nihil is. Door de opkomst van lipofilling is de borstvergroting met eigen vet een cosmetische ingreep die heel populair is geworden afgelopen jaren. Twijfelt u over de mogelijkheden van het verwijderen van vet en het gebruiken van dit vet voor uw eigen lichaam? Laat u dan professioneel voorlichten door één van onze ervaren artsen.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor het verwijderen van vet?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘vet verwijderen’ een consult inplannen voor de liposuctie, cryolipolyse of een andere behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu