fbpx

Veel voorkomende haartransplantatie vragen

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

De eerste tekenen van haaruitval of kaalheid zijn vaak de aanleiding om een geschikte behandeling te zoeken. Van haargroeimiddelen tot een blijvende oplossing met een haartransplantatie. Zoveel mensen, zoveel wensen en bijpassende mogelijkheden. Er zijn een aantal veel voorkomende haartransplantatie vragen. De antwoorden op deze vragen kunnen u helpen met uw voorbereiding op een haarimplantatie ingreep.

Veel voorkomende haartransplantatie vragen.
Veel voorkomende haartransplantatie vragen.
Wat zijn veel voorkomende haartransplantatie vragen?

Iedereen heeft andere vragen over een chirurgische ingreep. Veel voorkomende haartransplantatie vragen hebben betrekking op onder meer de techniek, het herstel, de kostprijs en of vrouwen een haartransplantatie kunnen ondergaan. De vragen die u heeft, kunnen verschillen met die van lotgenoten die eveneens een behandeling overwegen. Toch zijn er ook veel voorkomende haartransplantatie vragen die vrijwel iedereen die een behandeling overweegt heeft. Om teleurstellingen te voorkomen is het belangrijk dat alle vragen die u heeft, beantwoord worden. Antwoorden op veel voorkomende haartransplantatie vragen vindt u zowel online als door naar een intakegesprek bij een kliniek als Acura Medisch Centrum te gaan.

Overzicht veel voorkomende haartransplantatie vragen

Soms kan het fijn zijn om voordat u een afspraak heeft bij een cosmetisch arts al een paar prangende vragen beantwoord te zien. U vindt hieronder een aantal veel voorkomende haartransplantatie vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Online leest u op verschillende fora ervaringsverhalen waar u tevens antwoorden kunt vinden op uw vragen. Daarnaast spreekt het voor zich dat de artsen van Acura Medisch Centrum tijdens het intakegesprek alle tijd nemen om uw vragen uitgebreid te beantwoorden.

Komt iedereen in aanmerking voor een haartransplantatie?

Dit is een van de eerste vragen die wellicht bij u opkomt als u aan een mogelijke behandeling tegen kaalheid denkt. De geschiktheid hangt onder meer af van de oorzaak van het haarverlies. Mannen en vrouwen die lijden aan erfelijke kaalheid, komen vrijwel allemaal in aanmerking voor een behandeling. Voorwaarde hiervoor is wel dat de kaalheid nog niet te vergevorderd is. U dient over voldoende donormateriaal te beschikken. De artsen van Acura Medisch Centrum kunnen tijdens het intakegesprek vaststellen wat de oorzaak is van uw haaruitval, of er genoeg grafts in het donorgebied aanwezig zijn en of een haartransplantatie voor u een behandelmogelijkheid is.

Zijn er haartransplantatie mogelijkheden voor vrouwen?

Met de ontwikkeling van de haartransplantatie technieken kiest ook een toenemend aantal vrouwen voor een ingreep. Haartransplantatie bij vrouwen wordt steeds populairder. Acura Medisch Centrum werkt met de FUE techniek. De behandeling is het zelfde als bij mannen. Het patroon van de kaalheid kan echter wel anders zijn. Uw haren hoeven niet allemaal gemillimeterd te worden. Vaak volstaat het om een stukje van het donorgebied te scheren. Na de ingreep vallen de omliggende haren hier overheen.

Wat zijn de kosten voor een haartransplantatie?

De tarieven van een haartransplantatie verschillen per haarkliniek. Als u prijzen vergelijkt zult u zien dat er redelijk grote verschillen bestaan. Een haartransplantatie is hoe dan ook een behoorlijk prijzige cosmetische ingreep. Slechts in enkele gevallen is het mogelijk om een gedeeltelijke haartransplantatie vergoeding van uw zorgverzekeraar te krijgen. De kostprijs van een haartransplantatie bestaat uit een aantal factoren. Het aantal grafts dat wordt getransplanteerd, speelt daarbij de grootste rol, daarnaast is ook de gebruikte techniek van belang. Iedere behandeling is anders en verschilt van persoon tot persoon. Om objectief te kunnen vergelijken, vraagt u bij meerdere klinieken een prijsvoorstel aan. Dit doet u uiteraard met verstrekking van identieke gegevens. Kijk altijd naar de genoemde prijs onder de streep. Daar kunt u uzelf dan de vraag bijstellen of ook de kosten voor de nazorg bij zijn inbegrepen.

Wat zijn de verschillen tussen een FUT- en FUE haartransplantatie?

Met name als u zich pas verdiept in een haartransplantatie, kan het u duizelen van de termen die u voorbij ziet komen. De ene kliniek spreekt over de FUT techniek en de andere over de moderne FUE haartransplantatie methode. Om een juiste keuze te kunnen maken, is het handig om te weten wat de verschillen zijn. Bij de FUT techniek verwijdert de behandelend arts een reepje huid van uw achterhoofd. De grafts worden hieruit gehaald en teruggeplaatst op de aangegeven transplantatiegebieden. U houdt hier een litteken aan over. De FUE techniek is innovatief. Met behulp van een holle naald worden de grafts een voor een geoogst uit het donorgebied en teruggeplaatst op de kalende plaatsen. Littekens blijven niet achter. De FUE techniek is arbeidsintensiever en een behandeling neemt meer tijd in beslag.

Hoe is de kwaliteit van buitenlandse haarklinieken?

Door de toenemende interesse voor een haartransplantatie neemt ook het aantal klinieken toe. De laatste jaren zijn ook buitenlandse aanbieders actief op de Nederlandse markt. Denk hierbij onder andere aan haartransplantatie in Turkije. Regelmatig liggen de tarieven in landen als Turkije en Hongarije lager dan in Nederland. U kunt zichzelf afvragen of de kwaliteit wel goed is en waar het prijsverschil in zit. De kosten voor arbeidsloon liggen in het buitenland veelal lager dan in Nederland. Hierdoor wordt het prijsverschil veroorzaakt. Net zoals in Nederland verschilt de kwaliteit van de zorg per kliniek. Overweegt u een behandeling in het buitenland? Hou dan altijd rekening met de taalverschillen en het aantal keren dat u heen en weer moet reizen om de kliniek te bezoeken.
Naast de bovenvermelde veel voorkomende haartransplantatie vragen kunt u meer persoonlijke vragen hebben. Het is altijd verstandig om deze te stellen aan een specialist die ervaring heeft met haartransplantaties. Een afspraak bij een van de Acura Medisch Centrum klinieken maakt u eenvoudig via e-mail of telefonisch. In een persoonlijk gesprek worden uw onzekerheden weggenomen en uw vragen beantwoord. Heeft u na het gesprek nog vragen? De ervaren medewerkers van de kliniek staan u graag te woord.

Veel voorkomende haartransplantatie vragen FAQ

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over veel voorkomende haartransplantatie vragen. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Hoe lang duurt een haartransplantatie?
Gemiddeld duurt een haartransplantatie tussen de 6 en 10 uur. Dit is afhankelijk van de complexiteit van de ingreep en het aantal grafts dat wordt getransplanteerd.

2. Hoe vind ik een haarkliniek die bij mij past?
Lees online reviews en klantervaringen van mannen en vrouwen die de ingreep hebben laten toepassen. Ga tevens kennis maken met een aantal haarklinieken en vergelijk de manieren waarop een intakegesprek verloopt. Vertrouw op uw intuïtie, het is belangrijk dat u zichzelf goed voelt bij de behandelend arts.

3. Worden de kosten vergoed?
Nee, de meeste haartransplantaties hebben een cosmetische achtergrond, waarbij er geen medische noodzaak aanwezig is. Zorgverzekeraars vergoeden cosmetische ingrepen zelden. Als het haarverlies een gevolg is van brandwonden en/of een ongeluk dan kan een vergoeding onder bepaalde, strikte voorwaarden worden toegestaan. Meer informatie vindt u in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

4. Zijn de resultaten blijvend?
Ja. Een haartransplantatie is de enige behandeling bij haaruitval met blijvende resultaten en natuurlijke haargroei. De getransplanteerde haarzakjes blijven uw leven lang nieuwe haren produceren.

5. Wat zijn de nadelen van een haartransplantatie?
Haartransplantaties worden niet toegepast bij tijdelijke vormen van haarverlies. Daarnaast is niet iedereen met blijvende haaruitval een geschikte haartransplantatie kandidaat. Er moet genoeg donormateriaal beschikbaar zijn om een natuurlijk resultaat te bereiken. Een ander nadeel van de ingreep is dat het een dure behandeling is.

6. Welke alternatieven zijn er?
Aangezien een haartransplantatie de enige oplossing is met permanente resultaten is een alternatief niet echt voorhanden. Eventueel kunt u een haargroeimiddel gebruiken of kiezen voor laserbehandelingen. Sommige mannen en vrouwen laten micro haar pigmentatie toepassen om kale plekken te verbergen en een dunne haardos optisch voller te maken. U kunt uzelf door een ervaren arts laten adviseren over de alternatieve mogelijkheden die bij u passen.

7. Waarom is een haartransplantatie in het buitenland goedkoper?
Haartransplantatie tarieven worden berekend aan de hand van diverse factoren. In het buitenland liggen de kosten voor artsen en medewerkers doorgaans lager dan in Nederland. Ook de algemene kosten om een kliniek operationeel te houden zijn goedkoper. Dit is direct van invloed op de prijs die u voor een ingreep betaalt. Overigens hoeft een lagere prijs niet altijd te betekenen dat er op kwaliteit wordt ingeboet.

8. Is een haartransplantatie en gevaarlijke ingreep?
Een haartransplantatie is een chirurgische ingreep waarbij plaatselijke verdovingen worden toegepast. Het is op zich een veilige ingreep, met een uiterst kleine kans op complicaties. Algemene operatie bijwerkingen zoals roodheid, zwellingen, nabloedingen, allergische reacties, slechte wondgenezing, infecties en littekens kunnen zich voordoen. De meeste bijwerkingen zijn tijdelijk. Om de kans op bijwerkingen verder te beperken, volgt u de instructies van de arts op.

9. Heb ik echt garantie op het resultaat?
Haarklinieken geven garantie op succesvol getransplanteerde haarzakjes. De voorwaarden en bepalingen verschillen. U kunt hierom vragen tijdens een consult of intakegesprek.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor behandeling om haaruitval tegen te gaan?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘veel voorkomende haartransplantatie vragen’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting samenwerkingspartner
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu