fbpx

Vullen van buitenste schaamlippen

Overweegt u het vullen van de buitenste schaamlippen? Veel vrouwen merken het ouder worden aan veranderingen in en aan het lichaam. Een van de dingen die veranderen, is de huid. Uw huid verliest niet alleen elasticiteit, maar ook het volume neemt af. Dit kan behoorlijke onzekerheden met zich meebrengen. Veranderingen van de stevigheid en soepelheid zijn niet alleen zichtbaar in uw gezicht, hals en handen, maar ook aan uw schaamlippen. Het volume verlies kan onaangename lichamelijke klachten veroorzaken. Het vullen van buitenste schaamlippen kan een oplossing zijn, als u niet tevreden bent over de schaamlippen. De cosmetische behandeling kan zowel met eigen vet als fillers worden toegepast.

Vullen van buitenste schaamlippen.
Vullen van buitenste schaamlippen.
Vullen van buitenste schaamlippen met eigen vet

Stoort u zich aan uw buitenste schaamlippen? Heeft u het gevoel dat met het ouder worden uw schaamlippen te dun of te klein worden? Een cosmetische behandeling zoals het vullen van buitenste schaamlippen kan een oplossing bieden. Een van de mogelijkheden om dit te doen is met behulp van lichaamseigen vet. Het vullen van buitenste schaamlippen met eigen vet wordt ook wel lipofilling genoemd. Het is een cosmetische ingreep die frequent wordt toegepast en waarmee uitstekende, langdurige resultaten worden bereikt. Voor het vullen van buitenste schaamlippen wordt eerst vet afgezogen. Dit gebeurt door middel van liposuctie of liposculptuur. Tijdens een liposuctie behandeling wordt overtollig vet afgezogen, dit kan gebeuren bij uw buik, bovenbenen, heupen en/of billen. Het is een intensieve ingreep die doorgaans onder sedatie plaatsvindt. U merkt niets van de ingreep. Het vetweefsel dat wordt geoogst, wordt gereinigd en gezuiverd. Daarna kan het worden ingespoten in de schaamlippen. Het vullen van buitenste schaamlippen geeft u het gewenste volume weer terug, waardoor u zich beter voelt en zich niet langer stoort aan te slappe of te dunne schaamlippen. Een schaamlipcorrectie is ook mogelijk bij onze kliniek.

Voor- en nadelen vullen buitenste schaamlippen met eigen vet

Cosmetische behandelingen hebben zowel voor- als nadelen. Dat geldt ook voor het vullen van buitenste schaamlippen door lipofilling. Het is een meer ingrijpende behandeling dan wanneer u kiest voor het opvullen met behulp van fillers en/of injectables. De ingreep wordt deels onder sedatie en/of narcose uitgevoerd, wat op zich al andere risico’s en complicaties kan veroorzaken. Lipofilling is echter een behandeling met langdurige resultaten. De resultaten die bereikt worden met het vullen van buitenste schaamlippen door middel van lipofilling, houden meerdere jaren aan. Een filler behandeling moet vaak na ongeveer een jaar herhaald worden. Neem zeker de kans op eventuele complicaties en risico’s mee bij de overweging die u maakt. Lipofilling is een relatief veilige cosmetische ingreep, waarbij geldt dat de beste resultaten worden bereikt door ervaren cosmetisch artsen. Na afloop van de lipofilling behandeling kunnen zich infecties voordoen en kunt u een duizelig gevoel ervaren. Op de plaatsen waar het vet is weggezogen kan sprake zijn van asymmetrie. Uiteraard kan dit gecorrigeerd worden met een aanvullende behandeling. De artsen van Acura Medisch Centrum leggen u graag de mogelijkheden uit over het vullen van de buitenste schaamlippen met lipofilling tijdens een eerste consult.

Vullen van buitenste schaamlippen met fillers

Een minder ingrijpende manier om uw buitenste schaamlippen meer volume te geven, is met behulp van fillers. De schaamlippen worden met het verstrijken van de jaren minder stevig. De natuurlijke collageen productie is niet meer optimaal, waardoor onder meer uw schaamlippen voor klachten kunnen zorgen. Vullen van buitenste schaamlippen met fillers is een kortdurende behandeling met directe resultaten. Met behulp van een filler behandeling kan het volume van de buitenste schaamlippen verbeterd en hersteld worden. De filler bestaat onder meer uit hyaluronzuur, dat een positieve werking heeft op de aanmaak van collageen. Resultaten van een filler behandeling zijn tijdelijk. Afhankelijk van het soort filler dat wordt gebruikt moet u rekenen op een periode van 6 tot 18 maanden, waarna u voor een herhalingsbehandeling kunt kiezen. Hoe vaker het vullen van buitenste schaamlippen met een filler wordt toegepast, hoe langer de resultaten zichtbaar blijven. De behandeling vindt doorgaans plaats zonder verdovingen. Aangezien zowel de filler als een plaatselijke verdoving met een ultrafijne naald worden ingespoten, wordt vaak gekozen om niet te verdoven. De filler wordt direct in uw buitenste schaamlippen gespoten. Het is een behandeling die over het algemeen niet als erg pijnlijk wordt ervaren. Uiteraard kunt u een ongemakkelijk gevoel waarnemen als de filler wordt ingespoten. Na de filler behandeling wordt onder meer door de aanmaak van collageen de huid strakker en elastischer.

Voor- en nadelen vullen van buitenste schaamlippen met fillers

De filler behandeling voor het vullen van de buitenste schaamlippen is minder intensief en minder ingrijpend dan wanneer u een lipofilling ingreep ondergaat. De fillers die gebruikt worden door de artsen van Acura Medisch Centrum, zijn veilig met een uiterst kleine kans op bijwerkingen. Daarnaast wordt bewust gekozen voor het vullen van buitenste schaamlippen met tijdelijke fillers. De resultaten en complicaties van permanente fillers zijn onvoldoende bekend. Dit heeft tot gevolg dat u, om de resultaten te behouden, de behandeling geregeld zal moeten herhalen.

Uitstekende resultaten vullen buitenste schaamlippen

Na een cosmetische ingreep is een goede verzorging onmisbaar voor een positief resultaat. Het herstel van lipofilling verloopt anders en duurt langer dan bij een filler behandeling. Het behandelde gebied, de buitenste schaamlippen, kunnen door de inspuitingen rood, gevoelig en gezwollen zijn. Om uw herstel en het resultaat te bevorderen, ontvangt u van de arts een aantal handige tips:

 • Gun de behandelde huid rust. Draag de eerste dagen tot weken geen nauw zittende of knellende kleding en vermijd contact met de huid. Contact met de huid kan eventuele zwellingen versterken.
 • Stel de behandelde schaamlippen niet bloot aan extreme temperaturen. Ga na het vullen van de buitenste schaamlippen de eerste weken niet in een stoombad en vermijd het bezoek aan de sauna.
 • In geval van napijn wordt het gebruik van zowel ibuprofen als aspirine afgeraden. Voor een vlot herstel kunt u beter paracetamol gebruiken.
 • Kort na de ingreep is de huid in het behandelde gebied soms wat stijf. Het wordt niet geadviseerd om de buitenste schaamlippen te masseren. Gun de huid rust, naarmate de dagen na de behandeling verstrijken wordt de huid vanzelf soepeler.
 • Wanneer de zwellingen zijn verdwenen, is het resultaat goed zichtbaar. Uw schaamlippen zijn weer stevig. U krijgt meer zelfvertrouwen, waarbij uw eventuele schaamtegevoelens zullen verdwijnen. Het vullen van buitenste schaamlippen geeft u soms zelfs weer meer plezier in het samen zijn met uw geliefde.
Mogelijkheden vullen van buitenste schaamlippen

Esthetische behandelingen in uw schaamstreek zijn niet vanzelfsprekend. Vaak gaat er een periode van onzekerheid en ongemakkelijke lichamelijke klachten aan vooraf, voordat u een afspraak maakt bij een behandelend arts. Het vullen van buitenste schaamlippen is zeker in het geval van fillers een kortdurende behandeling met uitstekende resultaten. Ondanks het feit dat het een onderwerp is waarover u niet graag praat, kan een behandeling u meer zelfvertrouwen geven. Voor welke behandeling u in aanmerking komt, wordt door de specialist bepaald tijdens het intakegesprek bij Acura Medisch Centrum. Naast gedegen informatie over de beide behandelmogelijkheden wordt uw gezondheidstoestand uitvoerig besproken. Niet iedereen is een geschikte kandidate voor het vullen van de buitenste schaamlippen met eigen vet. Daarnaast wordt rekening gehouden met uw wensen en verwachtingen van een behandeling. Beide behandelmethodes hebben unieke kenmerken, voor- en nadelen. Ook de kans op risico’s en complicaties is iets waar u over na dient te denken. De verschillende bijwerkingen worden door de arts nader toegelicht. Vaak kunt u zelf de kans op het ontstaan van complicaties verkleinen door tijdig rekening te houden met de tips en instructies die u van de arts ontvangt. Zo is bijvoorbeeld roken een risicofactor. U komt het herstel én het resultaat ten goede door tijdig te stoppen met roken en dit zo lang mogelijk na de behandeling vol te houden. Uw lichaam en huid hebben behoefte aan zuurstofrijk bloed. Het gebruik van tabaksproducten heeft een negatieve invloed op de doorbloeding van uw lichaam. Vaak beïnvloedt u het eindresultaat met kleine, eenvoudige aanpassingen in uw dagelijkse activiteiten op positieve manier.

Meer weten over het vullen van de buitenste schaamlippen

Heeft u last van een ongemakkelijk gevoel bij het zitten, sporten of fietsen? Bent u ontevreden met het uiterlijk van uw buitenste schaamlippen door een verouderde, verslapte huid? Wellicht dat het vullen van de buitenste schaamlippen ook voor u een geschikte oplossing is. De behandeling wordt al jaren naar volledige tevredenheid van veel vrouwen uitgevoerd. Bij Acura Medisch Centrum kunt u rekenen op discretie, professionaliteit, deskundigheid, een hoge mate van zorg en een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Na de ingreep heeft u meer zelfvertrouwen over uw schaamlippen. U kunt weer met plezier een nauwsluitende broek dragen en hoeft zich minder druk te maken tijdens het douchen in de sportschool. De intakegesprekken voor het vullen van de schaamlippen met behulp van lipofilling of fillers vinden plaats in Weert. De uiteindelijke behandeling wordt ook in de moderne, comfortabele privékliniek in Weert uitgevoerd. Wilt u meer weten over de verschillende behandeltechnieken? Bent u benieuwd wat de kosten zijn voor het vullen van buitenste schaamlippen? De ervaren specialisten van Acura Medisch Centrum lichten u graag de cosmetische behandelingen toe tijdens een persoonlijk intakegesprek. Gelijktijdig ontvangt u een persoonlijk behandelvoorstel en een prijsopgave. Het intakegesprek is geheel vrijblijvend. Een afspraak maakt u snel telefonisch of eenvoudig door het invullen van het online contactformulier.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor het vullen van de buitenste schaamlippen?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘vullen buitenste schaamlippen’ een consult inplannen voor cosmetische ingreep? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu