fbpx

Wat kost een haartransplantatie in Turkije?

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Het is algemeen bekend dat een haartransplantatie in Turkije gemiddeld goedkoper is dan in Nederland. Maar wat kost een haartransplantatie in Turkije gemiddeld? En bestaan hier net zulke grote prijsverschillen als in Nederland? Zijn er daarnaast extra zaken waar op gelet moet worden, als u kiest voor een haartransplantatie in het buitenland? Dit zijn allemaal veel voorkomende vragen, welke we graag voor u beantwoorden. Wij zijn in Nederland dé specialist op het gebied van de FUE haartransplantatie behandeling.

Wat kost een haartransplantatie in Turkije?
Wat kost een haartransplantatie in Turkije?
Wat is een FUE haartransplantatie?

Als we momenteel wereldwijd bekijken wat de meest uitgevoerde haartransplantatie methode is, is dit de FUE haartransplantatie behandeling. Tot ongeveer 10 jaar geleden was dit nog de FUT haartransplantatie methode. Deze FUT behandeling heeft echter diverse nadelen ten opzichte van de FUE methode. Of u nu een haartransplantatie ondergaat in Nederland, Duitsland of Turkije, vrijwel elke kliniek zal tegenwoordig de FUE methode aanraden. Op de website van de Haarstichting vindt u veel interessante informatie over haartransplantatie in het buitenland.
Ondanks dat dit een veel uitgevoerde haartransplantatie methode is, bestaan er toch grote verschillen in kwaliteit. Let op dat veel haarklinieken in Turkije te wensen over laten, wanneer wordt gekeken naar de aangeboden kwaliteit. In Turkije worden minder strenge eisen gesteld met betrekking tot de opleiding, begeleiding en hygiëne.
Bij de FUE haartransplantatie methode worden er grafts of haren geoogst uit het donorgebied. Het donorgebied bevindt zich aan de achterkant van het hoofd, ook wel de eeuwige haarkrans genoemd. De haarkrans bevat haar met andere genetische eigenschappen dan de rest van het hoofd. De haren die zich in de haarkrans bevinden, zijn namelijk niet gevoelig voor het hormoon DHT. Dit is het hormoon dat haaruitval kan veroorzaken. Door deze haren te transplanteren, kunnen nieuwe haren worden ingepland op plekken waar u kaal bent of dun haar hebt. De haarimplantaten zullen hun genetische eigenschappen behouden en daardoor wordt u dus niet kaal.

Wat kost een haartransplantatie in Nederland?

De kosten van een haartransplantatie in Nederland kunnen sterk verschillen. De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren. Dit zijn onder anderen:

 • De haartransplantatie kliniek die u kiest. De ene kliniek hanteert simpelweg hogere prijzen dan de andere kliniek.
 • Het aantal grafts die getransplanteerd moeten worden. Hoe meer grafts getransplanteerd moeten worden, hoe hoger de kosten zullen zijn van de behandeling.
 • De haartransplantatie methode die u kiest. Wanneer u bijvoorbeeld voor een haarsparende haartransplantatie kiest, zullen de kosten hoger zijn dan van een standaard FUE haartransplantatie.

Wij hanteren scherpe en eerlijke prijzen voor de haartransplantatie behandeling. Het maximale aantal grafts die getransplanteerd kunnen worden in een dagbehandeling, is 3.500. De prijs voor veel mensen en soms zelfs lager dan de kosten die voor een haartransplantatie in Turkije worden gerekend.

Wat kost een haartransplantatie in Turkije?

Als u een haartransplantatie in Turkije of een haartransplantatie in het buitenland overweegt, zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. U moet onder andere rekening houden met het feit dat de beste haarklinieken in Turkije ongeveer dezelfde haartransplantatie prijzen hanteren als Nederlandse klinieken. Daarnaast kunt u bij een haartransplantatie in Turkije ook rekenen op extra kosten voor bijvoorbeeld de reis en het verblijf. Als u dus wilt weten wat een haartransplantatie in Turkije kost, is het belangrijk dat u goed onderzoekt welke kosten hier allemaal bij komen kijken. Met de scherpe prijsstelling van Acura Medisch Centrum zijn wij daarom een uitstekend alternatief voor een haartransplantatie in Turkije.

Wat kost een haartransplantatie in Turkije? FAQ

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over wat een haartransplantatie kost in Turkije? De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Hoeveel kost een haartransplantatie in Turkije?
Turkije kent een groot aantal haartransplantatie klinieken en specialisten die allemaal eigen tarieven hanteren. Net zoals in Nederland worden de kosten voornamelijk bepaald aan de hand van het aantal haarzakjes dat wordt getransplanteerd, maar er zijn ook aanbieders die all-in tarieven berekenen waarbij een maximaal aantal grafts wordt behandeld.

2. Welke kosten zijn bij een haartransplantatie in Turkije inbegrepen?
Uiteraard is de ingreep zelf bij de kostprijs inbegrepen. Daarnaast kan er rekening zijn gehouden met het intakegesprek en de nazorg. Moderne Turkse haarklinieken bieden u een of meerdere hotelovernachtingen en transfers van en naar de haarkliniek aan. Iets wat u doorgaans zelf moet regelen is het vliegticket.

3. Worden de kosten voor een haartransplantatie in Turkije vergoed?
Nee, zorgverzekeraars vergoeden de kosten voor cosmetische ingrepen in het binnenland zelden tot nooit. Er worden geen uitzonderingen gemaakt voor goedkope behandelingen die in het buitenland plaatsvinden.

4. Is een haartransplantatie voor vrouwen duurder in Turkije?
Haarklinieken die de ingreep bij vrouwen aanbieden doen dit doorgaans voor hetzelfde tarief als bij mannen. Het verschil zit meestal in de techniek die wordt toegepast en het aantal grafts dat behandeld wordt.

5. Wanneer moet ik de haartransplantatie kosten in Turkije betalen?
Het staat klinieken vrij om zelf de betalingsvoorwaarden en momenten te bepalen. Het is niet ondenkbaar dat u het hele bedrag voor aanvang van de ingreep betaalt. Al tijdens het intakegesprek krijgt u hierover informatie, datzelfde geldt voor de manier waarop de betaling gedaan kan worden.

6. Hoe vaak moet ik naar Turkije heen en weer reizen?
Een aantal Turkse haarklinieken heeft een vertegenwoordiging in Nederland. Dat betekent concreet dat u voor een intakegesprek, controles en nazorg niet naar de kliniek in Turkije hoeft te reizen.

7. Hoe zit het met de kwaliteit van Turkse haarklinieken?
Het merendeel van de Turkse haarklinieken beschikt over (inter)nationale kwaliteitskeurmerken. De ingreep wordt toegepast door ervaren haartransplantatie chirurgen die u aantoonbaar bereikte resultaten kunnen laten zien. Daar staat tegenover dat er klinieken actief zijn die het niet zo nauw nemen met de hygiëne en waar de kwaliteit te wensen over laat.

8. Kan ik mezelf in Turkije bij een haarkliniek verstaanbaar maken?
Haarklinieken met een vertegenwoordiging in Nederland bieden doorgaans de mogelijkheid om ter plaatse door een consulent begeleid te worden. Is er geen vertegenwoordiging, verwacht dan ook niet te veel van de taalkennis ter plaatse. Zorg ervoor dat u van tevoren op de hoogte bent van de communicatie mogelijkheden, anders kunt u zich al snel onbegrepen voelen.

9. Wel of niet naar Turkije voor een haartransplantatie?
De keuze om naar het buitenland te gaan neemt u zelf. Kijk daarbij verder dan alleen de prijs. Lees reviews en meningen van anderen en zorg er voor dat u een goed, vertrouwd gevoel heeft bij de behandelend specialist.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘wat kost haartransplantatie in Turkije’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval?
Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden met betrekking tot de haarimplantatie behandeling. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk

Voor deze behandeling kunt u terecht bij:
Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu