fbpx

Wat kost een haartransplantatie?

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

In Nederland en het buitenland lopen de prijzen voor een haartransplantatie sterk uiteen. Dit verschil zit niet alleen in het land, maar ook in de haarkliniek van uw keuze. De vraag ‘wat kost een haartransplantatie?’ kent uiteenlopende antwoorden. Overweegt u een haartransplantatie? Het loont altijd de moeite om de aangeboden haartransplantatie prijzen met elkaar te vergelijken. Acura Medisch Centrum hanteert betaalbare prijzen voor een FUE haartransplantatie.

Wat kost een haartransplantatie?
Wat kost een haartransplantatie?
Wat kost een haartransplantatie in Nederland?

Als u kijkt naar de kosten voor een haartransplantatie in Nederland, dan ziet u dat deze bestaan uit diverse factoren. De prijs is afhankelijk van het aantal grafts dat getransplanteerd wordt. Het spreekt voor zich dat een haartransplantatie waarbij 500 grafts getransplanteerd worden een lagere prijs heeft, dan wanneer u 3.500 grafts nodig heeft voor het gewenste resultaat. Een graft bevat gemiddeld 1 tot 4 vier haren en afhankelijk van uw wensen en de mate waarin het haarverlies is gevorderd, bepaalt een cosmetisch arts hoeveel grafts u nodig heeft. Daarnaast hanteert iedere kliniek eigen tarieven voor de geleverde nazorg. Let bij het vergelijken van de tarieven die u ontvangt altijd op de totale prijs die onder de streep staat. Acura Medisch Centrum heeft scherpe prijzen voor een haartransplantatie bij mannen en vrouwen. U ontvangt een persoonlijk behandelplan met een prijs voor de totale behandeling.

Wat kost een haartransplantatie in het buitenland?

Wanneer u Nederlandse haartransplantatie kosten vergelijkt met die van aanbieders in landen zoals Turkije of Hongarije, dan liggen de binnenlandse kosten aanmerkelijk hoger. Het is niet altijd gezegd dat de kwaliteit in buitenlandse klinieken minder goed is. Toch zijn er een aantal punten van belang die u ter overweging mee kunt nemen. De kosten voor arbeidsloon liggen in het buitenland doorgaans lager dan in Nederland en daar zit het grootste verschil. Daarnaast kan het taalverschil een nadeel zijn. De buitenlandse klinieken hebben in de meeste gevallen geen Nederlands sprekende artsen en/of medewerkers beschikbaar. Omdat een haartransplantatie een chirurgische ingreep is, wilt u graag weten waar u aan toe bent. Bent u de taal niet machtig? Dan kunt u zich al snel onbegrepen voelen en gaat u de haartransplantatie met onvoldoende zelfvertrouwen tegemoet. Een ander punt van belang is de nazorg. Een Nederlandse haarkliniek kan altijd bereikt worden. Zeker als u na de behandeling last heeft van bijwerkingen, bent u gebaat bij een degelijke nazorg. Moet u dan eerst duizenden kilometers reizen om de arts te bereiken? Dat maakt het uiteraard erg lastig. Heen en weer reizen kan behoorlijke kosten met zich meenemen. U kunt zich dan ook de vraag stellen of een haartransplantatie in het buitenland aan het einde van rit echt goedkoper is dan bij een Nederlandse kliniek.

Welke haartransplantatie techniek wordt toegepast?

Naast de keuze voor een binnen- of buitenlandse kliniek en het aantal grafts dat wordt getransplanteerd, is de kostprijs voor een haarimplantatie afhankelijk van de gebruikte techniek. De arbeidsintensieve maar moderne FUE techniek is qua kostprijs wellicht ietsje duurder dan de FUT techniek. Regelmatig kiezen mensen ook voor een haarstamcel transplantatie. Deze techniek is qua kostprijs het duurste. Als u prijzen vergelijkt, let dan op welke techniek een bepaalde kliniek hanteert. Acura Medisch Centrum werkt met de moderne FUE techniek.

Wat kost een FUT haartransplantatie?

De FUT haartransplantatie techniek wordt de laatste jaren minder toegepast dan voordien. Het is een methode waarbij aan de achterzijde van het hoofd een langwerpig stukje huid wordt verwijderd. De specialist haalt de grafts uit het stuk huid en onderwerpt ze aan een kwaliteitscontrole. Vervolgens worden de grafts teruggeplaatst in de eerder aangewezen transplantatiegebieden. De FUT techniek heeft als voordeel dat op een dag een groot aantal grafts, gemiddeld 2.000, getransplanteerd kunnen worden. Een behandeldag duurt vijf tot negen uur, afhankelijk van het aantal grafts. Het nadeel van de techniek is dat het verwijderen van het stukje huid een blijvend litteken achterlaat. Na de haartransplantatie duurt het zo’n acht tot twaalf maanden voor het volledige resultaat zichtbaar is. De prijzen voor een FUT haartransplantatie lopen sterk uiteen.

Wat kost een FUE haartransplantatie?

De cosmetisch artsen van Acura Medisch Centrum maken gebruik van de FUE haartransplantatie techniek. Deze moderne techniek heeft de laatste jaren sterk aan populariteit gewonnen. De methode laat in tegenstelling tot de FUT techniek geen blijvende ontsierende littekens achter en het genezingsproces verloopt snel. Bij de FUE haartransplantatie hoeft er niet gesneden te worden. Artsen werken met een verfijnde holle naald om de grafts uit het donorgebied een voor een te oogsten. Na het oogsten worden de grafts in een speciale vloeistof gelegd en op kwaliteit gecontroleerd. Daarna plaatst de cosmetisch arts ze met uiterste precisie terug in het transplantatiegebied. De getransplanteerde haarzakjes produceren vervolgens weer gezonde haren. Het resultaat is blijvend. In vergelijking met de FUT haartransplantatie is de FUE techniek een intensievere behandeling die door de nauwkeurigheid een langere behandelduur kent. Deze techniek is qua kostprijs tegenwoordig ongeveer gelijk. De kosten voor een haartransplantatie bij Acura Medisch Centrum worden bepaald door het aantal getransplanteerde grafts.

Wat is de kostprijs voor uw haartransplantatie?

Acura Medisch Centrum hanteert scherpe haartransplantatie tarieven. De behandeling vindt plaats in de moderne privé klinieken in Amsterdam en Weert. Wilt u weten wat een haartransplantatie in uw situatie kost? Maak een afspraak voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek kan de arts bekijken hoeveel grafts er bij u getransplanteerd kunnen worden voor het ideale resultaat. Een afspraak maakt u telefonisch of via e-mail contact.

Wat kost een haartransplantatie FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over wat een haartransplantatie kost. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Hoe wordt de kostprijs van een haartransplantatie bepaald?
De uiteindelijke prijs die u betaalt voor de behandeling, hangt van een aantal factoren af. Het ligt voor de hand dat het aantal haarzakjes dat wordt getransplanteerd van bepalende invloed is, maar daar komen ook nog zaken als de nazorg, het intakegesprek en de behandeltechniek bij. Wat vaak over het hoofd wordt gezien, is dat ook de naamsbekendheid van de haarkliniek en de ervaring van de behandelend specialist een zekere rol spelen in de kostprijs van de ingreep.

2. Zijn de prijzen voor mannen en vrouwen gelijk?
Niet helemaal. Haartransplantatie specialisten passen bij vrouwen vaker een haarsparende FUE haartransplantatie toe. Tijdens deze ingreep kunnen minder haarzakjes getransplanteerd worden dan bij een reguliere FUE behandeling. De prijzen kunnen licht verschillen, al hangt dit sterk af van de haarkliniek waar de ingreep wordt toegepast.

3. Waarom wordt een haartransplantatie niet vergoed door mijn zorgverzekeraar?
De meeste mensen kiezen voor een haartransplantatie om cosmetische redenen. Dit soort ingrepen wordt door zorgverzekeraars vrijwel nooit vergoed. Enkele dure aanvullende zorgpakketten bieden beperkte vergoedingsmogelijkheden. Haartransplantaties met een medische noodzaak kunnen, met in acht neming van strikte voorwaarden, wel soms deels vergoed worden.

4. Kan ik een haartransplantatie in termijnen betalen?
Ja. Het is niet ongebruikelijk om een cosmetische behandeling in termijnen te betalen. Acura Medisch Centrum werkt samen met een gespecialiseerde kredietmaatschappij. Indien u een betaling in termijnen overweegt, bekijkt de kredietmaatschappij uw maandelijkse financiële plaatje en wordt u al dan niet een kredietovereenkomst aangeboden.

5. Hoeveel haarzakjes zijn bij de kostprijs inbegrepen?
Dit wordt bekeken en beoordeeld tijdens een intakegesprek. Tegenwoordig kunt u ook gebruik maken van het zogenaamde foto consult, waarbij u gedetailleerde foto’s van uw hoofdhuid naar de kliniek stuurt. Let op dat u bij het vergelijken van meerdere prijsopgaves kijkt of het om hetzelfde aantal haarzakjes gaat.

6. Kan ik de kosten van de haartransplantatie aftrekken van de belastingaangifte?
Medische kosten die u zelf betaalt en die niet vergoed worden door uw zorgverzekeraar, komen onder bepaalde voorwaarden voor aftrek in aanmerking. Trek niet zomaar de kosten van een haartransplantatie af. Laat u eerst adviseren door een belastingconsulent. Deze weet precies wat mogelijk is en hoe u eventuele kosten en naheffingen kunt voorkomen.

7. Is een haartransplantatie in het buitenland altijd goedkoper?
Nee. Zeker in buurlanden als België en Duitsland is er nauwelijks sprake van een prijsverschil. Dit is anders als u verder weg gaat naar een land als Turkije. Daar zijn de prijzen doorgaans lager dan bij de Nederlandse haarklinieken. Toch betekent dat niet automatisch dat een haartransplantatie in Turkije altijd goedkoper is, want hoe zit het met de bijkomende reis- en verblijfskosten en hoe is de nazorg geregeld. Het verdient de aanbeveling om vooraf de ervaringen te vergelijken en daarbij ook een kostenoverzicht te maken. Vaak zijn de resultaten onder de streep erg verrassend.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor behandeling om haaruitval tegen te gaan?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘wat kost een haartransplantatie’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting samenwerkingspartner
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu