fbpx

Wat zijn fillers?

Fillers zijn populair, maar wat zijn fillers nu precies? Niet alleen bekende personen laten deze cosmetische behandeling geregeld uitvoeren. Zowel mannen als vrouwen laten storende rimpels en lijntjes regelmatig opvullen. Fillers geven uw gezicht een jeugdige uitstraling. De vraag ‘Wat zijn fillers?’, kan ook op een andere manier beantwoord worden. Fillers zijn een betaalbare behandeling die uw gezicht strakker en frisser maakt. Zeker als u nog niet toe bent aan een facelift, zijn fillers vaak een ideale oplossing.

Wat zijn fillers en hoe werkt het?

Vaak wordt ten onrechte gedacht dat alle cosmetische behandelingen met injectables botuline toxine betreffen. Fillers hebben echter zowel een andere functie als een andere werking dan botox heeft. Wat zijn fillers dan en hoe verschillen ze van botox? Fillers vullen bepaalde gebieden van uw gezicht, maar ook bijvoorbeeld uw handen of decolleté op. Van het opvullen van storende fronsrimpels, kraaienpootjes en lachrimpels tot het voller maken van uw lippen en wangen. Fillers geven uw gezicht een jeugdigere uitstraling. Botox daartegenover is een spierverslapper en zorgt niet voor meer volume. Fillers worden door cosmetisch artsen met behulp van fijne naalden in uw huid geïnjecteerd. De meeste fillers bestaan uit hyaluronzuur, een lichaamseigen stof die zowel in uw bindweefsels als uw huid voorkomt. Hyaluronzuur is ook aanwezig in de kraakbeenderen en als gewrichtsvloeistof. Het is een behandeling die bij een grote groep mensen prima resultaten geeft. Bovendien is het een ingreep die niet lang duurt. De gemiddelde behandelduur bedraagt 15 à 20 minuten en is sterk afhankelijk van het gebied dat behandeld wordt met fillers.

Wat is een behandeling met fillers en wat zijn de toepassingsgebieden?

Fillers zijn geschikt voor de opvulling van onder andere rimpels en lijntjes. Daarnaast maken fillers uw lippen voller en geven ze uw gezicht strakkere contouren. In tegenstelling tot een ingrijpende chirurgische facelift geven fillers direct zichtbare resultaten. Uw gezicht krijgt meer volume en u hoeft niet te herstellen van de ingreep. Fillers kunnen gebruikt worden voor de behandeling van onder andere:

 • Mondhoeken en lippen.
 • Kaaklijn en jukbeenderen.
 • Rimpels, lijntjes en kraaienpootjes.
 • Voller maken van lippen.
Wat zijn fillers en wanneer kiest u voor een behandeling?

Fillers behoren tot de meest populaire cosmetische behandelingen. Acura Medisch Centrum maakt gebruikt van verschillende, goedgekeurde, hyaluronfillers. Daarnaast wordt ook gewerkt met de synthetische Ellansé filler, waarmee de aanmaak van lichaamseigen collageen wordt gestimuleerd. Stoort u zich aan zichtbare rimpeltjes? Wilt u vollere lippen? Dan kunt u een filler behandeling overwegen. Begin een filler behandeling met een kennismakingsgesprek bij de cosmetisch artsen van Acura Medisch Centrum. Tijdens het gesprek bespreekt de arts uw wensen en verwachtingen op het gebied van een filler behandeling. De verschillende fillers worden toegelicht en de arts kan advies uitbrengen welk soort filler in uw situatie de beste resultaten geeft. Zijn er omstandigheden waardoor de arts vindt dat u beter een alternatieve behandeling geadviseerd kan worden, dan wordt u daarvan op de hoogte gebracht. Helaas komt, net zoals bij andere cosmetische behandelingen, niet iedereen automatisch in aanmerking voor een behandeling met fillers.

Wat zijn fillers en welke resultaten worden bereikt?

Resultaten van een filler behandeling zijn direct na de behandeling zichtbaar. Verwacht echter geen blijvende resultaten. Wat zijn fillers tijdelijke effecten? Hyaluronfillers en ook de meeste synthetische fillers die gebruikt worden, geven tijdelijke resultaten. Hoe lang een effect zichtbaar is, verschilt van persoon tot persoon, het behandelde gebied en het soort filler. Gemiddeld zijn de effecten 6 tot 12 maanden zichtbaar. Daarna kunt u de behandeling herhalen. Net zoals bij botox behandelingen het geval is, blijven de resultaten langer zichtbaar indien u de fillers vaker laat aanbrengen. Welke resultaten u kunt verwachten kan door de arts nauwkeurig worden aangegeven tijdens het kennismakingsgesprek. Dit kan verduidelijkt worden aan de hand van filler voor en na foto’s van behandelingen die bij Acura Medisch Centrum hebben plaatsgevonden.

Wat zijn fillers tarieven?

De tarieven voor een behandeling met fillers lopen uiteen. Het loont de moeite om bij meerdere klinieken prijzen op te vragen en deze met elkaar te vergelijken. Let bij het vergelijken op dat de inhoud van een prijsopgave identiek is. Worden dezelfde fillers in dezelfde hoeveelheid gebruikt? Welke gebieden worden behandeld? Geen mens is namelijk hetzelfde. Dat maakt dat ook elke filler behandeling uniek is. Wilt u een persoonlijke prijsopgave ontvangen? Maak dan een afspraak voor een intakegesprek bij Acura Medisch Centrum. De arts bekijkt uw situatie en kan dan een persoonlijke behandeling met een prijsopgave verstrekken. U vindt Acura Medisch Centrum op het Steigereiland in Amsterdam en in Weert. De klinieken zijn zowel met openbaar vervoer als eigen vervoer snel bereikbaar. Een afspraak voor een intakegesprek maakt u door telefonisch contact op te nemen of door het onlinecontactformulier in te vullen.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een filler behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘wat zijn fillers’ een consult inplannen voor een filler behandeling of andere behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu