fbpx

Wenkbrauwlift

Overweegt u een wenkbrauwlift? Afzakkende wenkbrauwen geven uw gezicht een vermoeide en soms zelfs een sombere of bozige uitstraling. Uw ogen liggen in de schaduw en de afgezakte wenkbrauwen beperken bij sommige mensen zelfs het gezichtsveld. Een wenkbrauwlift is een veelvuldig toegepaste cosmetische ingreep die uw gezicht weer een jeugdige, frisse uitstraling geeft.

Wenkbrauwlift.
Wenkbrauwlift.
Veranderende verhoudingen in uw gezicht

Met het verlies van de huidelasticiteit kunnen uw wenkbrauwen afzakken. De mate waarin dit gebeurt is niet bij iedereen hetzelfde. Door deze veranderende verhoudingen in uw gezicht kunnen verschillende esthetische en praktische klachten ontstaan. U krijgt vragen als “waarom kijk je zo boos?” of “je ziet er moe uit, slaap je wel goed?”. Uw wenkbrauwen zijn nu eenmaal mede bepalend voor uw gezichtsuitdrukking. Naast een vermoeide, sombere uitdrukking kunnen afzakkende wenkbrauwen ook klachten als hoofdpijn en een beperking van uw gezichtsveld met zich meebrengen. Hoofdpijn als gevolg van een verminderde huidelasticiteit ontstaat, omdat u uw wenkbrauwen vaker optrekt, waardoor uw voorhoofdsspier overbelast kan worden. Deze spierspanning breidt zich uit van uw voorhoofd naar uw nek. Een wenkbrauwlift vermindert dus in sommige situaties de hoofdpijn, omdat u uw wenkbrauwen minder optrekt. Daarnaast heeft een wenkbrauwlift een positief effect op uw gezichtsveld, als deze door de afzakkende wenkbrauwen verminderd is. Na een wenkbrauwlift zijn de verhoudingen in uw gezicht hersteld en heeft u een vriendelijkere gezichtsuitdrukking. Bovendien ziet u er minder vermoeid uit. De wenkbrauwlift kan op verschillende manieren worden uitgevoerd:

 • Subcutane wenkbrauwlift. Bij deze operatie techniek worden zowel de huid van uw voorhoofd en uw wenkbrauwen gelift ten opzichte van de voorhoofdsspier. Bij een subcutane wenkbrauwlift wordt huid verwijderd, waardoor de lengte van uw voorhoofd korter wordt of gelijk blijft. In uw haargrens blijft een litteken achter.
 • Endoscopische of laterale wenkbrauwlift. De meest toegepaste techniek, waarbij zowel uw voorhoofdsspier, uw voorhoofdshuid en uw wenkbrauwen los worden gemaakt van het onderliggende bot en naar boven worden verplaatst. Uw haargrens kan hierbij enigszins verschuiven, waardoor uw voorhoofd langer of hoger kan worden. Littekens worden verborgen in uw haar.

Na een wenkbrauwlift heeft u een energiekere gezichtsuitdrukking en u voelt zich minder moe dan voorheen. Het is bovendien een relatief eenvoudige cosmetische ingreep met een vlot herstel en uitstekende resultaten.

Overweegt u een wenkbrauwlift?

Zowel mannen als vrouwen worden geconfronteerd met afzakkende wenkbrauwen en de problemen die daarmee gepaard gaan. Toch komt u niet als vanzelfsprekend in aanmerking voor een wenkbrauwlift. De wenkbrauwlift is een cosmetische, chirurgische ingreep die naast uitstekende resultaten ook een kans op bijwerkingen en complicaties heeft. Vaak wordt over de eventuele risico’s van een wenkbrauwlift nogal makkelijk nagedacht. De kans dat u te maken krijgt met complicaties is klein. Toch zal de behandelend specialist u tijdens een intakegesprek wijzen op mogelijke bijwerkingen die zich voor kunnen doen. Hierbij kunt u onder meer denken aan een allergische reactie op de gebruikte verdovingsmiddelen, het ontstaan van infecties en nabloedingen en een verstoorde wondgenezing. Bij een wenkbrauwlift komt soms een asymmetrisch resultaat voor. Dit evenals de vorming van verdikte littekens en gevoelloosheid in het gebied boven uw wenkbrauwen. Hoe weet u of u een geschikte kandidaat bent als u een lift van de wenkbrauwen overweegt? Tijdens een intakegesprek bij Acura Medisch Centrum kijkt de behandelend specialist naar uw persoonlijke situatie. Hoe de resultaten zich in uw situatie zouden kunnen ontwikkelen, kunt u thuis voor de spiegel testen. Het enige wat u daarvoor hoeft te doen, is het volgende: leg de top van uw wijsvingers net boven de haartjes van de buitenste hoekjes van uw wenkbrauwen en trek vervolgens de wenkbrauwen een stukje omhoog. Zo krijgt u enig idee welk effect een wenkbrauwlift kan hebben. Uw verwachtingen en de mogelijke resultaten worden eveneens tijdens een consult met de behandelend arts besproken. Voor een goed resultaat zal de arts ook de oorzaak van de afzakkende wenkbrauwen bekijken. Geef de arts zoveel mogelijk achtergrondinformatie met betrekking tot uw algehele gezondheid en medische toestand. Gebruikt u medicatie? Neem een overzicht mee naar het gesprek. Zeker in geval van bloedverdunners is het belangrijk om hier tijdig melding van te maken. Als de arts u geschikt vindt voor een wenkbrauwlift, dan is het belangrijk om, indien van toepassing, zo’n zes weken voor de geplande ingreep te stoppen met roken. Het gebruik van nicotine producten heeft een nadelige invloed op de doorbloeding die voor een vlot herstel belangrijk is. Om uzelf optimaal voor te kunnen bereiden op de wenkbrauwlift die u ondergaat, krijgt u tips en adviezen die het herstel en het uiteindelijke resultaat ten goede komen.

Het verloop en herstel van een wenkbrauwlift

Afhankelijk van de operatie techniek die bij u wordt toegepast, vindt een wenkbrauwlift onder plaatselijke verdoving plaats. Als u erg angstig bent of ontzettend opziet tegen de ingreep, kan in overleg met de arts besloten worden om voor sedatie, een roesje, te kiezen. U merkt dan niets van de wenkbrauwlift. De arts maakt gedurende de operatie kleine sneetjes boven uw beide wenkbrauwen. De onderliggende huid wordt tot aan de wenkbrauw losgemaakt en vervolgens zowel glad als strak getrokken. De arts zorgt ervoor dat de wenkbrauw op de juiste hoogte komt te liggen. Een overschot aan huid zal worden verwijderd en de incisies worden gehecht. De behandelend arts zal zoveel mogelijk trachten om de incisies te maken in uw haargrens. Na de herstelperiode blijven dan onzichtbare littekentjes achter. Een wenkbrauwlift is een relatief kortdurende cosmetische ingreep. U moet rekenen op een behandelduur van maximaal één tot anderhalf uur. Kort na het afronden van de wenkbrauwlift kunt u de kliniek verlaten. U blijft onder controle van de specialist. Doorgaans worden de hechtingen twee tot drie weken na de ingreep verwijderd. Aanwezige onderhuidse hechtingen lossen vanzelf op. Als gevolg van de wenkbrauwlift kunt u tijdens de dagen na de ingreep last hebben van hoofdpijn. Bovendien kunnen de wenkbrauwen blauw en gezwollen zijn. Tegen de pijn kunt u een pijnstiller nemen. Zowel de zwellingen als de blauwe plekken trekken in de weken die volgen op de behandeling vanzelf weg. U kunt het herstel bevorderen door de adviezen van de arts op te volgen. Zo is het onder meer belangrijk om de hechtingen en littekens de eerste dagen droog te houden. Na het verwijderen van de hechtingen kunt u douchen en baden met water dat niet te warm is. Probeer tijdens het slapen uw hoofd iets hoger te leggen, zodat er zo weinig mogelijk druk op uw voorhoofd ontstaat. Dagelijkse activiteiten kunt u na een paar dagen rustig hervatten, maar luister daarbij goed naar uw lichaam. De arts zal met u bespreken wanneer u uw werkzaamheden kunt aanvangen. Datzelfde geldt voor sportieve en lichamelijke inspanningen van grotere omvang.

Persoonlijke resultaten wenkbrauwlift

De beste resultaten worden bereikt als u een realistisch verwachtingspatroon heeft. Na de wenkbrauwlift is uw huid niet opeens ongevoelig voor het natuurlijke verouderingspatroon. Al kort na de behandeling zijn voorzichtig de eerste resultaten zichtbaar. Uw huid en gezicht hebben tijd nodig om te herstellen en het kan een aantal weken duren, voordat de zwellingen en verkleuringen helemaal zijn verdwenen. Uw gezicht krijgt een jongere, uitgeruste uitstraling. Verwacht echter niet dat u direct een perfect uiterlijk krijgt door een wenkbrauwlift. Het definitieve resultaat van een wenkbrauwlift is ongeveer drie tot vier maanden na de operatie bereikt. Van de aangebrachte hechtingen ziet u vrijwel niets meer. Artsen zullen deze verbergen in een huidplooi boven uw wenkbrauw. Littekens hebben eveneens tijd nodig om te genezen. Zeker kort na de ingreep kunnen littekens rood zijn. Naarmate de maanden verstrijken worden de randen over het algemeen zachter en nemen de littekens steeds meer uw huidskleur aan. Vooraleer een litteken is uitgewerkt is een periode van minimaal een jaar verstreken. Uiteindelijk blijft er niet meer over dan een licht ‘lijntje’.

Laat u voorlichten over een wenkbrauwlift

Er bestaan diverse alternatieven voor een lift van de wenkbrauwen. Soms is een wenkbrauwtransplantatie of een facelift bijvoorbeeld een betere optie. Stoort u zich aan afzakkende wenkbrauwen? Heeft u voor uw gevoel minder goed zicht, omdat uw wenkbrauwen uw ogen dicht duwen? Ook in uw geval kan een wenkbrauwlift lichamelijke ongemakken en esthetische oneffenheden verbeteren. De ervaren specialisten en medewerkers van Acura Medisch Centrum informeren u graag over de mogelijkheden en resultaten van een wenkbrauwlift. U kunt voor een vrijblijvend intakegesprek terecht in de centraal gelegen klinieken in Amsterdam en Weert. De wenkbrauwlift zelf wordt in de moderne kliniek in Weert uitgevoerd. Tijdens het intakegesprek heeft u alle tijd en gelegenheid om vragen te stellen. U krijgt voor en na foto’s te zien van wenkbrauwlift ingrepen die in de kliniek hebben plaatsgevonden. Hierdoor heeft u een beter beeld van de resultaten die bereikt kunnen worden. Met behulp van een spiegel kan de arts u laten zien wat een ingreep bij u voor effecten kan hebben. Aan de hand van het gesprek, uw verwachtingen en uw algehele gezondheid wordt een persoonlijk behandelplan samengesteld. Neem voldoende tijd om een beslissing te nemen en bereidt uzelf goed voor op de ingreep. Het kan daarbij nuttig zijn om ervaringen van anderen te lezen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor een lift van de wenkbrauwen of bent u benieuwd naar wat de kosten zijn voor deze cosmetische behandeling met goede resultaten? Neem dan contact op met de deskundige medewerkers van Acura Medisch Centrum. Dit kan zowel telefonisch als via e-mail. Ook voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een wenkbrauwlift?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘wenkbrauwlift’ een consult inplannen voor een wenkbrauwlift of een andere behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu