fbpx

Wimpertransplantatie

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Wij voeren de wimpertransplantatie niet uit, maar kunnen u hier wel het e.e.a. over vertellen. We voeren wel bijvoorbeeld de FUE haartransplantatie, baardtransplantatie en mesotherapie behandeling uit.
Heeft u altijd al gedroomd van de lange en volle wimpers, die onder andere altijd te zien zijn in reclames? Dankzij wimpertransplantatie is dit beter mogelijk dan u denkt. Vrijwel alle vrouwen doen dagelijks mascara op de wimpers. Daarnaast zijn er veel vrouwen die kiezen voor wimperextensions. Wimperextensions hebben echter verschillende nadelen ten opzichte van de transplantatie van de wimpers. In dit artikel wordt de wimpertransplantatie en wimperextensions met elkaar vergeleken. Op de website van de Haarstichting vindt u ook veel informatie over de wimpertransplantatie.

Wimpertransplantatie.
Wimpertransplantatie.
Hoe werkt een wimpertransplantatie?

Net als bij een normale haartransplantatie, worden bij een wimpertransplantatie haren getransplanteerd vanuit het donorgebied. Dit is de achterkant van het hoofd. De grafts of haren worden met behulp van de FUE techniek verwijderd uit het donorgebied. Ze worden geplaatst in de incisies die in het gebied van de wimpers zitten.

Wimpertransplantatie voordelen en nadelen

De wimpertransplantatie behandeling brengt verschillende voor- en nadelen met zich mee. Het grootste voordeel van deze behandeling is dat u lange, volle wimpers kunt krijgen. De behandeling moet wel door een ervaren arts worden uitgevoerd, om een mooi resultaat te krijgen. Er zijn slechts weinig haarimplantatie artsen die ook een haartransplantatie voor de wimpers kunnen doen. Informeer daarom altijd van tevoren naar de ervaring van de arts met deze behandeling. Een nadeel van de deze ingreep is dat dit in vergelijking met wimperextensions kostbaarder is. Voor wimperextensions moet u echt iedere twee of drie weken komen voor een mooi resultaat. De kosten van wimperextensions kunnen daarom ook flink oplopen.

Wimpertransplantatie ervaringen

De haartransplantatie voor wimpers is een relatief onbekende ingreep. Deze vorm van haartransplantatie wordt bijvoorbeeld minder vaak toegepast dan de wenkbrauwtransplantatie en de baardtransplantatie. Op het forum Haarweb kunt u eenvoudig diverse wimpertransplantatie ervaringen vinden. Bekijk goed wat andere personen hierover hebben geschreven. Dankzij deze ervaringen wordt u namelijk direct wijzer over de behandeling. U kunt in dergelijke ervaringen vaak ook terug vinden hoe iemand de behandeling heeft ervaren, wat belangrijk is als u de behandeling overweegt en wat de kosten van de behandeling zijn.

Wimpertransplantatie kosten

Een haartransplantatie is vakwerk. Dit geldt echter helemaal voor een transplantatie van de wimpers. Er zijn slechts weinig artsen die dit doen. Bij een haartransplantatie worden de kosten meestal berekend aan de hand van het aantal getransplanteerde haren of grafts.
Bij Acura Medisch Centrum voeren wij niet de wimpertransplantatie uit. Wij zijn gespecialiseerd in de haartransplantatie en baardtransplantatie behandeling.

Wimpertransplantatie FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over een wimpertransplantatie. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Kom ik in aanmerking voor een wimpertransplantatie?
Uw geschiktheid wordt bekeken en beoordeeld door een haartransplantatie specialist. Hierbij spelen de oorzaak voor het ontbreken van de wimpers mee en bovendien dient u over kwalitatief voldoende donormateriaal te beschikken. De ingreep wordt niet toegepast bij mensen met kroeshaar, omdat het resultaat daarbij niet gegarandeerd kan worden.

2. Hoe lang duurt een wimpertransplantatie?
In vergelijking met een uitgebreide haartransplantatie duurt een wimpertransplantatie relatief kort. Het is echter een ingreep die met uiterst precisie wordt uitgevoerd, waardoor u toch zo’n 2 tot 4 uur onder behandeling bent.

3. Wordt de ingreep onder narcose uitgevoerd?
Nee, de wimpertransplantatie wordt niet onder narcose uitgevoerd. Wel worden het donorgebied en de oogleden plaatselijk verdoofd, zodat u niets voelt van het transplanteren van de haarzakjes. Van napijn is zelden sprake.

4. Heb ik direct zichtbaar resultaat na een wimpertransplantatie?
Nee, u heeft veel geduld nodig om het eindresultaat te kunnen beoordelen. In de weken na de wimpertransplantatie zullen de getransplanteerde haren eerst uitvallen. Pas na zo’n drie maanden wordt nieuwe haargroei zichtbaar. De getransplanteerde haren moeten regelmatig bijgeknipt worden, omdat ze langer doorgroeien dan originele wimperharen.

5. Is het resultaat natuurlijk?
Ondanks het feit dat de getransplanteerde wimperharen langer doorgroeien, is een natuurlijk resultaat prima mogelijk. U kunt daarbij gebruik maken van een speciale wimperkam. Dit, in combinatie met het bijknippen van de getransplanteerde haren, resulteert in mooie wimpers die passen bij uw uitstraling. Na verloop van tijd zullen de getransplanteerde haren meer gaan lijken op originele wimperharen en is bijknippen minder vaak noodzakelijk.

6. Hoe lang zijn de resultaten zichtbaar?
Succesvol getransplanteerde haarzakjes blijven uw leven lang nieuwe haren produceren. Ook als de haarzakjes geplaatst zijn in het wimper gebied, zijn de resultaten van de ingreep blijvend. Optimale verzorging is hierbij van invloed. Een ervaren specialist kan u hierover meer vertellen.

7. Wat zijn de kosten van een wimpertransplantatie?
Niet iedere haarkliniek biedt de wimpertransplantatie aan. Het is een uiterst specialistische ingreep, waar een ervaren specialist voor nodig is. Dit maakt dat de kosten behoorlijk op kunnen lopen. Naast het aantal haarzakjes speelt ook de ervaring van de specialist mee.

8. Worden wimpertransplantaties in het buitenland toegepast?
Ja, er zijn ook gespecialiseerde artsen in het buitenland die de ingreep toepassen. U kunt deze mogelijkheden vergelijken met Nederlandse haarklinieken die de wimpertransplantatie aanbieden. Kijk daarbij niet alleen naar de kostprijs, maar ook naar de nazorg die is inbegrepen.

9. Wat zijn de risico’s van een wimpertransplantatie?
De wimpertransplantatie is een relatief veilige cosmetische ingreep met een kleine kans op algemene operatie bijwerkingen zoals huidinfecties, moeizame wondgenezing en asymmetrische resultaten. De eventuele kans op complicaties wordt tot een minimum beperkt als u de tips en adviezen van de haartransplantatie specialist opvolgt en uw wimpers de kans geeft om uit zichzelf te genezen.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu