fbpx

Dé nieuwe trend in de cosmetische branche; subtiele en natuurlijke verbeteringen aan het uiterlijk

Het aantal cosmetische ingrepen in de Verenigde Staten is sinds 2013 met 47 procent gestegen, met name door een toegenomen vraag onder millennials. Dit meldt de American Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery (AAFPRS) in het deze week verschenen jaarlijkse rapport met trends. Vooral het aantal niet-chirurgische ingrepen, zoals botox en fillers, nam toe: 80 procent van de cosmetische behandelingen in 2018 bestond uit dit soort ingrepen.

Uit de studie is gebleken dat personen van 23-38 jaar oud vaker de plastisch chirurg bezoeken, omdat ze meer bezig zijn met hun uiterlijk door Social Media.

Bekende personen en influencers hebben veel invloed op trends

Dankzij bekende personen en influencers die eerlijk vertellen over hun cosmetische ingrepen, is het taboe omtrent deze behandelingen grotendeels verdwenen. Uit het onderzoek blijkt dat de millenials vooral geïnteresseerd zijn in kleine veranderingen aan het uiterlijk, waarbij het belangrijk is om de natuurlijke uitstraling te behouden. Dit is ook een belangrijke reden voor veel mensen om meer preventieve behandelingen tegen bijvoorbeeld huidveroudering te ondergaan.

Trend van 2019

In 2019 is de nieuwe trend om te gaan voor subtiele en natuurlijke verbeteringen aan het uiterlijk. Dit wordt mede veroorzaakt door bekende personen en influencers die dit communiceren via hun kanalen.

Kies voor een goede en betrouwbare kliniek

Uit het onderzoek is ook naar voren gekomen dat er steeds meer herstelbehandelingen worden uitgevoerd. Volgens de ondervraagde plastisch chirurgen is de oorzaak hiervan dat er helaas ook behandelingen worden uitgevoerd door ongekwalificeerd of onervaren medisch personeel. Kies daarom altijd voor een goede en betrouwbare kliniek.

Bron: AAFPRS Annual Survey Reveals Trends in Facial Plastic Surgery

Gratis en vrijblijvend consult

Wilt u naar aanleiding van deze nieuwsbrief een consult inplannen voor lipofilling of andere behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

  • Gratis eerste consult
  • Altijd in ervaren handen
  • Uw zorg is onze zorg
  • Professioneel en eerlijk advies
Previous Post
Vakantiegeld ontvangen? Wat is er allemaal mogelijk met uw eigen vet?
Next Post
Nieuwsbericht in De Standaard: Geslaagde facelift voor schoonheidskliniek
Menu