fbpx

Hoe kunt u zo lang mogelijk genieten van het resultaat van een cosmetische ingreep?

Of u nu heeft gekozen voor een liposuctie behandeling, ooglidcorrectie, borstvergroting of injectables, het gaat vaak om een kostbare ingreep. U wilt hier natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben. Wist u dat u zelf ook invloed heeft op hoe lang u van het resultaat kunt genieten? Er zijn namelijk verschillende factoren die u zelf kunt beïnvloeden.

 

Er wordt onderscheid gemaakt tussen 2 verschillende soorten cosmetische ingrepen. Cosmetische ingrepen met een permanent resultaat, zoals een haartransplantatie of neuscorrectie. Er bestaan ook cosmetische ingrepen met een tijdelijk resultaat, zoals een botox of filler behandeling. Er bestaan diverse manieren om het resultaat van deze behandelingen met een tijdelijke werking te verlengen.

Wat kunt u zelf doen?

Wat onder andere van invloed is op de duur van het resultaat, is uw leeftijd, uw genetische aanleg en het herstelvermogen van uw lichaam. Daarnaast zijn ook andere zaken van invloed op hoe lang u van het resultaat van de behandeling kunt genieten. Waar u zelf op kunt letten, is als volgt:

1. Gezonde voeding
Een gezond lichaam kan pas écht gezond zijn, als u voldoende gevarieerde en gezonde voeding binnen krijgt. Bij een gezonde voeding hoort ook het drinken van voldoende water, om het lichaam goed te kunnen hydrateren.

2. Voldoende lichaamsbeweging
Een gezond lichaam met een goede conditie herstelt over het algemeen sneller dan wanneer dit niet het geval is. Daarnaast zorgt sporten voor een betere doorbloeding, goede aanvoer van voedingsstoffen en het terugdringen van het stresshormoon cortisol.

3. Voorkom ernstige stress
Het is natuurlijk niet altijd mogelijk om stress te voorkomen. Probeer inspanning af te wisselen met ontspanning en probeer de stress in het lichaam zo veel mogelijk terug te dringen. Mogelijkheden om dit te doen, zijn onder andere het beoefenen van een sport, meditatie en yoga. Daarnaast kunt u natuurlijk proberen de stressfactor te verminderen.

4. Voorkom te veel blootstelling aan de zon
UV-straling is schadelijk voor de huid. Probeer de felle zon te vermijden tussen 12.00 en 15.00 uur, zoek dan de schaduw op. Zorg er daarnaast voor dat u zich altijd goed beschermt tegen de zon, door u in te smeren met factor 30.

Maak kennis met onze nieuwe arts

Wij willen u graag voorstellen aan onze nieuwe collega én arts drs. Charlotte Nelissen bij Acura Medisch Centrum. Daarom hebben wij nu een aantal tijdelijke kennismakingsacties om u direct kennis te laten maken met onze nieuwe collega!

Previous Post
Een gratis professionele huidanalyse door een ervaren huidtherapeute?
Next Post
Heeft u al gehoord van de nieuwste behandeling tegen haaruitval?
Menu