fbpx

Antwoord op de 20 meest voorkomende haartransplantatie vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terug komen over de haartransplantatie behandeling. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

 

 

1. Hoe werkt een haartransplantatie?
Tijdens een haartransplantatie worden haren getransplanteerd vanaf het donorgebied (de achterkant van het hoofd) naar het ontvangstgebied. Het ontvangstgebied is de plek waar u dun haar heeft of kaal bent en nieuw haar wilt hebben. Acura Medisch Centrum is gespecialiseerd in de FUE haartransplantatie behandeling, waar de grafts één voor één uit het donorgebied worden verwijderd.

2. Ben ik geschikt voor een haartransplantatie?
Of iemand geschikt is voor een haartransplantatie, hangt af van diverse factoren. Het is om te beginnen belangrijk dat er sprake is van erfelijke haaruitval. Wanneer er bijvoorbeeld sprake is van haaruitval door een haarziekte, wordt een haartransplantatie meestal afgeraden. Daarnaast moet worden gekeken naar het donorgebied. Dit is het gebied dat zich bevindt aan de achterkant van het hoofd. Bevat dit voldoende donorhaar voor een haartransplantatie?

3. Waardoor wordt haaruitval veroorzaakt?
Wanneer iemand last krijgt van haaruitval, is de meest waarschijnlijke oorzaak erfelijke haaruitval. Dit is namelijk in ongeveer 95% van de gevallen zo. Haaruitval kan echter ook veroorzaakt worden door haarziekten, haaruitval door kanker, door medicijnen, door chronische stress, een verminderde werking van de schildklier, etc. Erfelijke haaruitval wordt echter veroorzaakt door het hormoon DHT, dat wordt vervaardigd uit het mannelijk hormoon testosteron. DHT verzwakt de haarfollikels en kan uiteindelijk tot kaalheid leiden.

4. Wat kan ik verwachten na de haartransplantatie?
Direct na de haartransplantatie zijn er op het hoofd vaak allemaal kleine korstjes zichtbaar. Er kan de dagen na de behandeling bovendien een kleine zwelling optreden, welke snel zal afnemen. Het getransplanteerde haar zal 1 tot 3 weken na de behandeling eerst gaan uitvallen. Dit is normaal, hier hoeft u zich geen zorgen over te maken. De haarwortels zijn namelijk wel al gehecht in de huid. Na ongeveer 3 maanden beginnen de eerste haartjes weer op te komen. Na 9 tot 12 maanden is het resultaat optimaal.

5. Wat voor resultaat kan ik van een haartransplantatie verwachten?
Het resultaat van een haartransplantatie is afhankelijk van diverse factoren. Het is van essentieel belang dat u door een ervaren en goed haartransplantatie team wordt behandeld. Het uiteindelijke resultaat is onder andere afhankelijk van uw donorgebied, de grootte van het kalende gebied, uw gezondheid, de structuur, dikte en kleur van het haar, het aantal grafts die getransplanteerd worden en of u zich goed houdt aan de voor- en nazorg.

 

Previous Post
Welke mogelijkheden bestaan er voor huidverbetering?
Next Post
Onze nieuwe aanwinst Femke Waelen, een ervaren huidtherapeute, stelt zich graag aan u voor!
Menu