fbpx

Fillers gevaarlijk?

Zijn fillers gevaarlijk? Dit was afgelopen dagen een veel voorkomend onderwerp op het nieuws. Storende rimpels en lijntjes kunt u laten opvullen met fillers. Het is een populaire cosmetische behandeling die u zowel in binnen- als buitenland kunt ondergaan. Over fillers en injectables gaan zowel positieve als negatieve verhalen rond. De vraag “zijn fillers gevaarlijk?” kan op meerdere manieren beantwoord worden.

Fillers gevaarlijk?
Fillers gevaarlijk?

Waarom en wanneer fillers gevaarlijk zijn?

Filler behandelingen behoren tot één van de meest veilige cosmetische ingrepen. In Nederland worden tijdelijke fillers gebruikt. De fillers worden door uw lichaam op natuurlijke afgebroken. Permanente fillers zijn bij wet verboden als ze toegepast worden voor cosmetische behandelingen. Zijn permanente fillers gevaarlijk? Het is onbekend welke bijwerkingen en complicaties permanente fillers op den duur veroorzaken. Deze permanente fillers zijn gevaarlijk, omdat de kans op infecties nadrukkelijk aanwezig is. Tijdelijke fillers bevatten doorgaans hyaluronzuur. Een lichaamseigen stof die veilig is in gebruik. Daarnaast worden tijdelijke synthetische fillers gebruikt die de aanmaak van collageen stimuleren. De effecten van deze fillers zijn natuurlijk. Op het moment dat de fillers door het lichaam zijn afgebroken, kunt u een nieuwe behandeling overwegen. Wanneer zijn fillers gevaarlijk? Dit is een veel voorkomende vraag die u zich kunt stellen als u zich oriënteert op een mogelijke behandeling. Fillers zijn doorgaans niet gevaarlijk, zeker niet als u kiest voor een ervaren cosmetisch arts die de behandeling uitvoert.

Risico’s van gevaarlijke fillers

De filler behandeling kent, net als iedere andere cosmetische behandeling, een kleine kans op risico’s en bijwerkingen. U wordt van de mogelijke risico’s en bijwerkingen op de hoogte gebracht door de arts die de behandeling uitvoert. Zijn de bijwerkingen van permanente fillers gevaarlijk? Iedere filler behandeling heeft een kans op roodheid, blauwe plekjes en lichte zwellingen. Dit maakt een filler behandeling niet direct gevaarlijk. Volg altijd de instructies en adviezen van zowel de arts als de medewerkers van de kliniek op. Hiermee verkleint u de kans op complicaties. Acura Medisch Centrum werkt uitsluitend met goedgekeurde tijdelijke fillers van Belotero, Restylane, Stylage en Ellansé. De resultaten die bereikt worden, zijn uitstekend. U kunt dit zelf zien door voor en na foto’s te bekijken van filler behandelingen die in de kliniek hebben plaatsgevonden. Goedgekeurde fillers zijn niet gevaarlijk en bevatten afbreekbare stoffen, waaronder hyaluronzuur. Valt het resultaat tegen? Het is mogelijk om de effecten van de fillers ongedaan te maken. Hiervoor wordt een ‘oplosmiddel’ geïnjecteerd.

Effecten van fillers

In uw strijd tegen storende rimpels, kraaienpootjes en ingevallen wangen bent u op zoek naar natuurlijke resultaten. Fillers geven uw gezicht strakke contouren en een jeugdige uitstraling. Fillers die door een ervaren cosmetisch arts worden aangebracht, zijn in verhouding met uw gezicht en uiterlijk. De artsen van Acura Medisch Centrum streven naar een resultaat dat past bij uw persoonlijkheid. Hiermee worden onnatuurlijke en te volle resultaten vermeden. De effecten van fillers houden gemiddeld tussen de 6 en 12 maanden aan. De exacte duur verschilt per persoon en per gebruikte filler. Tussen synthetische fillers en hyaluron fillers zit een verschil, waarbij de effecten van synthetische fillers aanmerkelijke langer zichtbaar zijn. Welk soort filler bij u gebruikt wordt, wordt door de behandelend arts tijdens een intakegesprek aangegeven. De keuze voor de filler hangt nauw samen met het gebied dat u laat behandelen. Hetzelfde geldt voor de hoeveelheid filler die aangebracht wordt. De effecten van tijdelijke fillers zijn niet gevaarlijk en tijdelijk van aard.

Vermijd het gebruik van gevaarlijke fillers

U kunt op eenvoudige wijze voorkomen dat fillers gevaarlijk zijn. Hoe? Door een behandeling te ondergaan bij een kliniek waar BIG-geregistreerde artsen werkzaam zijn. Goedkope filler behandelingen bij onbekende aanbieders zijn niet altijd fillers gevaarlijk, maar het is raadzaam om op uw hoede te zijn. Doe navraag naar de kliniek en kijk of u ergens ervaringsverhalen van anderen terug kunt vinden. Door deze ervaringen te lezen krijgt u inzicht in de werkwijze van een kliniek en komt u meer te weten over de resultaten die bereikt worden. Wees altijd bewust van het soort filler dat gebruikt wordt. Zegt een aanbieder dat het permanente fillers zijn? Bedank dan voor de aanbieding en ga naar een andere kliniek. Of de effecten van permanente fillers gevaarlijk of schadelijk zijn, is immers onvoldoende bekend. Het is niet voor niets dat dit soort fillers niet gebruikt mogen worden voor cosmetische behandelingen.

Veilige fillers met uitstekende resultaten

Wilt u meer weten over het veilig toepassen van fillers? Acura Medisch Centrum informeert u graag over de mogelijkheden. Met vestigingen in Amsterdam en Weert is Acura Medisch Centrum altijd goed bereikbaar. De ervaren artsen nemen de tijd voor een uitgebreid intakegesprek, waarbij uw persoonlijke situatie wordt besproken. Een afspraak maakt u telefonisch of door een mailtje te sturen.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een filler behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘fillers gevaarlijk’ een consult inplannen voor een filler behandeling of andere behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

  • Gratis eerste consult
  • Altijd in ervaren handen
  • Uw zorg is onze zorg
  • Professioneel en eerlijk advies

Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Previous Post
Welke schoonheidsbehandelingen zijn er mogelijk zonder operatie?
Next Post
Korte vragenlijst om het ideale moment voor een cosmetische ingreep te bepalen
Menu