fbpx

Korte vragenlijst om het ideale moment voor een cosmetische ingreep te bepalen

We krijgen regelmatig de vraag gesteld wat het beste moment is om een cosmetische ingreep te ondergaan. De vraag wordt gesteld of de behandeling beter direct kan worden ondergaan of dat er beter nog wat jaartjes mee kan worden gewacht. Wanneer iemand echter een behandeling heeft ondergaan, horen we regelmatig ‘had ik het maar eerder gedaan, ik ben er zo blij mee!’.

Om te kunnen bepalen wat voor u het beste moment is voor de behandeling, hebben we een korte vragenlijst opgesteld. Afhankelijk van de antwoorden op deze vragen kunt u ervoor kiezen om binnenkort een behandeling in te plannen of om dit voorlopig nog even uit te stellen.

1. Is het duidelijk welke behandeling voor het mooiste resultaat zal zorgen?
Het is belangrijk dat u zich eerst goed verdiept in de verschillende soorten behandelingen. Wilt u bijvoorbeeld iets doen aan rimpels in het gelaat? Dan kunt u onder andere kiezen voor botox, fillers, een facelift, lipofilling en diverse andere behandelingen. Probeer eerst samen met de arts vast te stellen welke behandeling bij u voor het gewenste resultaat zal zorgen. Plan daarom altijd eerst een consult in bij Acura Medisch Centrum.

2. Wanneer moet het resultaat zichtbaar zijn?
Indien u graag lichaamsbeharing wilt verwijderen of weer slank wilt zijn, moet dit vaak voor de zomer klaar zijn. U wilt er op het strand of aan het zwembad namelijk graag zorgeloos bij kunnen liggen. Veel mensen starten daarom met bijvoorbeeld laser ontharing of een liposculptuur al in de winter.

3. Komt de eventuele herstelperiode goed uit?
Bij sommige behandelingen is er geen sprake van een herstelperiode. Bij veel cosmetische ingrepen is dit echter wel het geval. Denk bijvoorbeeld aan een facelift. Houd er rekening mee dat u volledig hersteld bent, als u belangrijke verplichtingen hebt in de nabije toekomst. Soms is het verstandiger om de behandeling dan pas daarna te ondergaan.

4. Heeft u een realistisch verwachtingspatroon?
Het is essentieel dat u een realistisch verwachtingspatroon hebt. Overleg daarom altijd met de arts wat u van het resultaat verwacht. Onder andere op basis van voor en na foto’s kunt u een beter beeld krijgen van het resultaat dat u mag verwachten van de behandeling.

5. Weet u zeker dat u de behandeling wilt ondergaan?
Het is mogelijk dat u nog twijfelt of de behandeling wel echt iets voor u is. Bij twijfel is het verstandig om eerst nog even goed na te denken over de cosmetische ingreep en de voor- en nadelen van verschillende opties goed tegen elkaar af te wegen.

6. Beschikt u over de benodigde financiële middelen?
Een cosmetische ingreep is soms behoorlijk kostbaar. Heeft u de financiële middelen voorhanden of is het verstandiger om nog even door te sparen? Tegenwoordig bestaan er ook mogelijkheden om in termijnen te betalen, maar de vraag is of u niet liever in één keer betaalt.

Op basis van de antwoorden op bovenstaande vragen kunt u beslissen wanneer u een cosmetische ingreep wilt inplannen. Let op dat sommige cosmetische ingrepen wel een wachttijd hebben. Wees er daarom altijd op tijd bij met het inplannen van een behandeling.

Previous Post
Fillers gevaarlijk?
Next Post
5 handige tips om u alvast goed voor te bereiden op de winter- en feestdagen
Menu