fbpx

Onderzoek naar de voor- en nadelen van medisch toerisme

Het is u vast niet ontgaan dat er behoorlijk veel mensen tegenwoordig voor een cosmetische ingreep naar het buitenland gaan. Het voordeel van een behandeling in het buitenland is vaak dat de kosten van de behandeling relatief laag zijn. Daarnaast kunt u de ingreep eventueel combineren met een korte vakantie. Uit recent onderzoek is echter gebleken dat het medisch toerisme ook ernstige nadelen met zich meebrengt. Denk hierbij aan ernstige complicaties en extra kosten bij thuiskomst.

In het medische tijdschrift Plastic and Reconstructive Surgery is een artikel verschenen, waarin een onderzoek wordt beschreven naar het medisch toerisme in o.a. Brazilië, Columbia en Turkije. Het onderzoek is gedaan door onderzoekers van o.a. het academische ziekenhuis Brigham in Boston.
Gedurende een periode van 7 jaar zijn klachten gedocumenteerd en complicaties bij patiënten onderzocht die voor een cosmetische ingreep naar één van de eerder genoemde landen zijn afgereisd.

Significant meer klachten in het buitenland
Wanneer wordt gekeken naar het aantal uitgevoerde behandelingen en het percentage klachten, ligt het aantal klachten significant hoger bij mensen die in één van de eerder genoemde landen een cosmetische ingreep hebben ondergaan. De klachten van deze mensen lopen uiteen van infecties en pijn tot ontevredenheid over het resultaat en zelfs ziekenhuisopnames.
De onderzoekers willen met deze studie de aandacht vestigen op de problemen die cosmetische ingrepen in het buitenland met zich kunnen meebrengen.

Acura Medisch Centrum staat voor de beste prijs kwaliteit verhouding 
Als u kiest voor een cosmetische ingreep in het buitenland, moet u ook rekening houden met de kosten voor de reis en het verblijf in dit land. Als u deze kosten verrekent, zijn de kosten voor een ingreep bij één van onze klinieken in Nederland vaak hetzelfde en soms zelfs lager dan bij klinieken in het buitenland. U vindt hier een overzicht van de behandelingen die wij uitvoeren en onze prijzen.

Gratis mooie klapspiegel cadeau als u in juli een behandeling ondergaat

Om te vieren dat we het ISO keurmerk hebben behaald en kliniek van het jaar zijn geworden, krijgt iedereen die een behandeling in juli ondergaat gratis deze mooie klapspiegel cadeau, ideaal voor op vakantie!

Previous Post
Acura Medisch Centrum is verkozen tot beste kliniek in 2018
Next Post
Gratis mooie klapspiegel cadeau bij een behandeling in juli
Menu